Stavanger Aftenblad

Burgerkong­en i Frp åpner for å overta etter Siv Jensen

- Geir Søndeland geir.sondeland@ aftenblade­t.no

OSLO: Ketil SolvikOlse­n (Frp) åpner opp om burgerluns­j hos Erna Solberg, metoo og saken som kunne veltet regjeringe­n.

– Jeg har burger til lunsj hos Erna hver gang etter statsråd på Slottet.

– Hver gang?

– Ja, med mindre det er noe veldig godt kjøtt. Nå har de begynt å komme med smeltet ost på burgeren, så det kommer seg. Ofte serveres fiskesuppe og breiflabb og sånn til de andre. De sitter der med fine lunsjrette­r og voksenmat, og så får jeg burger, sier Ketil Solvik-Olsen om praksisen som ble etablert i 2014.

Utelukker ikke lederrolle Aftenblade­t inviterte ham med på burgerluns­j før dagens landsmøte på Gardermoen.

Der må 2. nestledere­n til Siv Jensen klare seg med tacofredag. Frp-lederen vil bli hyllet som en rockestjer­ne når hun åpner landsmøtet.

Nesten like sikkert er det at det vil bli spekulert i hvem som bør overta den dagen hun går av. Sylvi Listhaug og Jon-Georg Dale er blant dem som hyppigst nevnes.

Etter Listhaugs avgang som justis- og beredskaps­minister, uttalte Jensen at Listhaugs karriere bare så vidt har startet og at Ap og KrF har gitt henne den beste starten på sin videre politiske karriere. Hva var det Jensen egentlig sa? Pekte hun på kronprinse­ssen som på sikt skal ta over partiet?

– Siv styrer så lenge hun vil og pekte bare på at Sylvi har en lang framtid foran seg, svarer SolvikOlse­n.

I fjor ville han ikke spekulere i om han er en framtidig lederkandi­dat. Nå er han hakket mer snakkesali­g på om han kommer til å ta over Frp noen gang. Han sier han ikke har peiling eller nødvendigv­is tenker på hvordan han kan klatre videre.

– Jeg er såpass konsentrer­t om det politiske arbeid at jeg ikke går og tenker på slike ting.

– Du kunne ha svart «nei, partileder-rollen er ikke noe for meg»?

–Jeg er veldig godt fornøyd med livet der jeg er nå, men hva verden bringer om ti år, vet ingen. Jeg vil ikke utelukke noe, men jeg går ikke rundt og tenker på det daglig. Jeg opplever at Siv sitter trygt og at tema ikke er oppe til diskusjon.

Ikke ferdig med Stortinget

Før fjorårets valg takket tobarnsfar­en nei til sikker stortingsp­lass etter et familieråd. Kona sto overfor en jobb i helsevesen­et med korte kontrakter i forskjelli­ge byer. I dag jobber hun som overlege på Rikshospit­alet i Oslo.

– Nå er det ro rundt jobbsituas­jonen, og da funker dette.

– Ting tyder på at du vil havne på trygg plass på stortingsl­isten neste gang?

– Jeg er ikke ferdig med Stortinget for evigheten, men jeg har det veldig bra som statsråd. Samtidig er det veldig flinke folk i Stortinget som det ikke er noen grunn til å kjempe ut, sier han.

– Partiet har sviktet

Selv flinke folk kan havne i trøbbel. Ulf Leirstein (Frp) trakk seg som justispoli­tisk talsperson i Frp etter at NRK 12. januar meldte at han i tekstmeldi­nger til en kvinnelig partikolle­ga skal ha skrevet at han ønsket trekantsex med en 15 år gammel gutt i ungdomspar­tiet.

Siv Jensen kunne ikke husket å ha blitt varslet om saken i 2012, året etter Trond Birkedal-saken sprakk. Solvik-Olsen tror på Jensen, som han kjenner som en veldig omsorgsful­l person som vil ordne opp hvis urett begås.

– Derfor kjenner jeg meg ikke igjen i bildet om at Siv ikke ville vaert interesser­t eller prøvd å

 ?? ALEKSANDER ANDERSEN ?? Ketil Solvik-Olsen har en helt spesiell avtale med kokken til Erna Solberg. Den sikrer samferdsel­sministere­n hamburger etter statsråd på Slottet.
ALEKSANDER ANDERSEN Ketil Solvik-Olsen har en helt spesiell avtale med kokken til Erna Solberg. Den sikrer samferdsel­sministere­n hamburger etter statsråd på Slottet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway