Stavanger Aftenblad

Trump til angrep på mediene, Comey og Demokraten­e

-

WASHINGTON: USAs president Donald Trump langet ut mot mediene, tidligere FBI-sjef James Comey og Demokraten­e i en tale lørdag kveld.

Trump valgte å droppe den årlige korrespond­entmiddage­n med journalist­er i Det hvite hus lørdag for andre år på rad. Han valgte i stedet å stille opp på et valgkampar­rangement i Washington i delstaten Michigan.

Her gikk han blant annet til angrep på Comey som han ga sparken i mai i fjor. Comey ga nylig ut en bok om tiden i Det hvite hus hvor han sammenlign­et Trump med en «mafiaboss» som krever lojalitet, ifølge ABC News.

– Comey er en løgner og en som lekker. Jeg gjorde dere en tjeneste da jeg sparket den fyren, fortsatte Trump.

Ut mot Demokraten­e

Også Demokraten­e fikk gjennomgå lørdag kveld. Han anklaget flere demokrater for å vaere milde når det gjelder kriminalit­et og innvandrin­g og sa at de ikke støtter militaeret.

– Demokraten­e bryr seg ikke om militaeret eller grensene. Jeg tror ikke de bryr seg om kriminalit­et, sa han.

Trump uttalte også at han kan komme til å støtte en såkalt «shutdown» av statlige kontorer til høsten om ikke Kongressen godkjenner kravet hans om finansieri­ng av muren han ønsker seg langs grensa til Mexico.

«Falske nyheter»

Presidente­n kom også med skarpe angrep mot mediene og kritiserte dem for dekningen av etterforsk­ningen av russisk innblandin­g i presidentv­alget. Han mente at når mediene referer til kilder i artikler, er det kun løgn.

– Kilder finnes ikke. Disse folkene er veldig uaerlige folk, mange av dem. Falske nyheter. Veldig uaerlig, konstatert­e Trump i talen.

Deretter henviste han til korrespond­entmiddage­n som gikk av stabelen samtidig som arrangemen­tet i Michigan.

– Er dette bedre enn den påtatte korrespond­entmiddage­n i Det hvite hus? Er dette kjekkere, spurte han tilhengern­e og høstet stor jubel.

– Jeg kunne stått der i kveld og smilt som om jeg elsker det, mens de angriper deg med skudd etter skudd.Disse folkene, de hater deg.

Trump likevel tema

Trump sendte i sitt sted Det hvite hus’ pressetals­kvinne Sarah Sanders til middagen. Men her sørget komiker Michelle Wolf for at Trump fortsatt var midtpunkte­t for en vits eller to selv om han ikke var til stede.

– Det er 2018 og jeg er en kvinne, så jeg kan ikke ties med mindre du ber Michael Cohen overføre 130.000 dollar til meg, spøkte Wolf. Hun refererte til Trumps advokat som betalte pornoskues­pilleren Stormy Daniels denne summen, angivelig for ikke å snakke om sitt forhold til Trump.

Presidente­n brøt også i fjor med tradisjone­n som startet i 1921 da amerikansk­e presidente­r begynte å bli invitert til den årlige middagen. Det var første gang på 36 år at en president hadde unnlatt å delta. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway