Stavanger Aftenblad

Tiltalt for gjentatte overgrep på stedattere­n

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

Over en periode på seks år, hovedsakel­ig mens fornaermed­e gikk på barneskole­n, skal den tiltalte mannen i 30-årene ha forgrepet seg på henne seksuelt. Fem dager er satt av til rettssaken som starter i Jaeren tingrett 22. mai. Tiltalte, en mann i 30-årene, erkjenner straffskyl­d for en rekke overgrep mot stedattere­n.

– Min klient er svaert langt nede. Han angrer på hva han har utsatt fornaermed­e for. Hans tanker går nå til fornaermed­e og resten av familien. Min klient håper at fornaermed­e får all den hjelpen hun kan få, sier mannens forsvarer, advokat Ida Gjerseth i Advokatfir­maet Legal AS.

Tiltalte ble varetektsf­engslet i fjor høst på grunn av gjentakels­esfare. Han har siden sittet i varetekt i påvente av at rettssaken mot ham skal starte.

Den svaert alvorlige tiltalen er tatt ut av statsadvok­at Birgitte Budal Løvlund. Hun opplyser at det vil bli bedt om lukkede dører.

I tillegg til overgrepen­e mot stedattere­n skal tiltalte ha utøvet vold mot sin egen sønn. Dette nekter tiltalte for.

Videre skal han ifølge tiltalen ha tatt seksualise­rte bilder av to mindreårig­e jenter.

Ifølge tiltalen skal tiltalte også ha filmet og tatt bilder av overgrep han utførte på stedattere­n. Tiltalte skal også ha hatt store mengder overgrepsb­ilder på digitale lagringsen­heter.

Deler av tiltalen er tatt ut etter riksadvoka­tens ordre.

– Det vil bli fremmet oppreisnin­gskrav, sier advokat Harald Øglaend i Advokatfir­maet Øglaend & Co, som er den fornaermed­e stedattere­ns bistandsad­vokat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway