Stavanger Aftenblad

Tre pågrepet i Sverige for terrorplan­er

-

STOCKHOLM: Tre personer er pågrepet i Sverige og siktet for å ha forberedt terrorhand­linger, opplyser svensk påtalemynd­ighet.

Det ble mandag morgen gjennomfør­t politiaksj­oner flere steder i Nord-Sverige og i stockholms­området. De tre personene ble pågrepet i Akalla, en forstad nordvest for Stockholm, ifølge Expressen.

Alle er siktet for å ha planlagt et terrorangr­ep.

Flere andre personer har blitt tatt inn til avhør, heter det i en pressemeld­ing fra påtalemynd­igheten.

– Vi forsøker alltid å gripe inn så tidlig som mulig. I dette tilfelle hadde planene kanskje kommet noe lengre før vi rakk å avbryte, sier kommunikas­jonsdirekt­ør i det svenske sikkerhets­politiet (Säpo), Nina Odermalm Schei.

Hovedaktor i saken, Per Lindqvist, sier at to av de mistenkte er tildelt forsvarere, men han er ellers ordknapp om etterforsk­ningen.

– Det er en sak der tre sitter varetektsf­engslet og etterforsk­es av sikkerhets­politiet, som har fulgt disse personene over lang tid, sier han til Expressen.

Internasjo­nale koblinger Ifølge sikkerhets­politiet har de pågrepne internasjo­nale koblinger.

– Det finnes internasjo­nale koblinger i saken, men vi kan ikke si noe om hvilke land det er snakk om, sier Schei.

Sikkerhets­politiet kan heller ikke si noe om de pågrepne har koblinger til hverandre, men opplyser at det er gjort en rekke beslag i saken.

– Det er ulike typer materialer som vi nå jobber videre med, sier Karl Melin, pressesjef i Säpo, til Aftonblade­t.

Uklart hvilket miljø de tilhører Den svenske terroreksp­erten Magnus Ranstorp sier det er to gruppering­er som har kapasitet til å utføre terrorangr­ep i Sverige – jihadistis­ke grupper eller høyreekstr­eme – men sier det enda er for tidlig å trekke konklusjon­er om hvilket miljø de pågrepne tilhører.

Svensk politi har tidligere utført lignende aksjoner, men denne aksjonen skiller seg ut fordi de også har slått til på steder i Nord-Sverige. (NTB)

 ?? MUHAMMAD HAMED ?? USAs utenriksmi­nister Mike Pompeo, til venstre, møtte mandag Jordans utenriksmi­nister Ayman Safadi i Amman.
MUHAMMAD HAMED USAs utenriksmi­nister Mike Pompeo, til venstre, møtte mandag Jordans utenriksmi­nister Ayman Safadi i Amman.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway