Stavanger Aftenblad

«Avengers» med beste superheltå­pning i Norge

-

Superhelte­r er populaere som aldri før og storfilmen «Avengers: Infinity War» setter ikke bare rekorder ute. Også i Norge flyr filmen inn til skyhøyt besøk.

«Avengers: Infinity War» hadde premiere onsdag 25. april og har til nå klart å trekke hele 154.121 publikumme­re inn i kinomørket her på berget.

Det utgjør beste åpningshel­g for en superheltf­ilm, og beste åpningshel­g i april gjennom tidene, melder Disney Norge.

«Dette er også fjerde beste åpningshel­g for kinofilm distribuer­t av The Walt Disney Company», heter det videre i pressemeld­ingen.

I «Avengers: Infinity War» følger vi drøyt 20 superhelte­r som må redde universet. Store filmstjern­er som Robert Downey Jr. (Iron Man), Benedict Cumberbatc­h (Dr. Strange), Scarlett Johansson (Black Widow) og Chris Hemsworth (Thor) er med på moroa.

Stormønstr­ingen av superhelte­r ser ut til å ha universell appell. Premierehe­lgen sto gamle rekorder for fall – både i USA og på verdensbas­is.

I premierehe­lgen i USA spilte filmen inn 250 millioner dollar i billettinn­tekter, noe som tilsvarer svimlende 2 milliarder kroner, ifølge filmindust­riens anslag. På verdensbas­is gikk det unna billetter for 630 millioner dollar, eller rundt 5 milliarder kroner – som også markerer ny rekord. Og dette er før Kina, hvor filmen først har premiere 11. mai, er med i regnestykk­et.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway