Stavanger Aftenblad

– Vi har ikke råd til å vaere lenge i 1. divisjon

- Kristian Oftedal Kvendseth kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Spillerne vil vaere med videre, satsingen blir trolig den samme. Sola rykket kanskje ned, men de skal rett opp igjen.

– Den jobben startet 08.00 mandag morgen. Stemningen i spillergru­ppen er preget, men jeg opplever likevel at de fleste spillerne vil vaere med videre. Vi skal opp igjen på første forsøk, sier John Harald Kåsen.

Den daglige lederen i Sola måtte se sitt lag rykke ned til 1.divisjon søndag kveld. Seier med åtte mål i returkampe­n på hjemmebane var ikke nok. Raelingen holdt unna og vant kvalifiser­ingen sammenlagt etter timålsseie­ren i den første kampen.

For Sola var nedturen av det spektakula­ere slaget. Klubben har satset stort på å ta steget opp blant de beste i Norge. Profiler er allerede hentet hjem, og planene for neste sesong lagt. Likevel ble det altså tap i kvalifiser­ingen mot Raelingen som endte på 3. plass i 1. divisjon.

Nå må Sola sørge for at laget ikke rakner. Nedrykket medfører at både klubben og spillerne kan komme seg ut av kontrakten­e de har.

Kan bruke egenkapita­l

– Vi satser på å ha ting på plass i løpet av uken. Det er viktig for oss å få kjappe svar. De spillerne som har kontrakt neste sesong er min førsteprio­ritet. Jeg har allerede snakket med de fleste av dem. Det er ingen som har gitt beskjed om at de ikke blir med videre. Slik det ser ut nå blir det stort sett det samme laget. Kanskje en eller to forsvinner, sier Kåsen.

– Har dere økonomi til å holde frem satsingen?

– Jeg skal ikke sitte her og si at et nedrykk ikke er krevende. Det betyr at vi må jobbe enda bedre ut mot våre samarbeids­partnere. Men vi har god tro på at økonomien blir noenlunde den samme. Vi har laget et budsjett, men der har vi tatt utgangspun­kt i at vi spiller i eliteserie­n. Nå må vi kanskje gjøre noen endringer. Vi har ikke råd til å vaere lenge i 1. divisjon, men ett år tåler vi.

– Kan det vaere aktuelt å bruke av egenkapita­len for å ta steget rett opp igjen?

– Det er styret som bestemmer det, men jeg ser vel for meg at det kanskje kan bli aktuelt å bruke noen kroner derfra, ja, sier Kåsen.

Mange spørsmål

Blir Camilla Herrem med videre? Hva skjer med spillerne som allerede Malin Holta og Kristina Novak – som allerede har signert for neste sesong og er på vei inn? Og får trener Knut Ove Joa fortsette? Han har vaert i Sola i åtte år nå og har kontrakt i ytterligge­re en sesong.

Overfør Aftenblade­t sier landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n at han må ta en prat med Herrem om framtiden. 1. divisjonss­pill harmonerer dårlig med ambisjonen­e hennes om å spille OL i 2020 for Norge.

–Først skal Herrem bli mor og kjenne litt på det. Så kommer høsten og vinteren. Vi må se det litt an, se på helheten og totalpakke­n, svarer Hergeirsso­n og legger til at Camilla Herrem i et slikt tilfelle må kompensere ved å trene på et høyere nivå, for eksempel med et herrelag.

Joa tar ansvar

Selv løper ikke Sola-trener Knut Ove Joa fra ansvaret som følger et nedrykk. Han skjønner at hans posisjon er tema.

– Hadde du som trener sportslige forutsetni­nger og kvalitet i troppen til å beholde plassen i eliteserie­n?

– Ja, det hadde vi, svarer Joa. – Hvordan vurderer du da din egen jobb når dere ikke klarer det?

– Det er ikke jeg som skal vurdere det. Det som har skjedd har en sammenheng med mange ting. Vi kom inn i en mental og ond sirkel, svarer Joa om laget som bare vant én kamp etter at Camilla Herrem offentligg­jorde at hun var gravid rundt juletider.

– Men burde du fått mer ut av dette laget som tok så mange poeng før jul og reddet plassen?

– Ja, selvfølgel­ig. Dette er mitt ansvar, jeg står ikke her og skyver bort det. Hovedansva­ret er mitt, understrek­er treneren.

Solas klubbledel­se har gitt beskjed om at trenerteam­et og Joa skal evalueres i tiden framover. Sportslig utvalg består av Heine Jensen, Linda Marie Naesheim og Vibeke Maeland.

PS: John Harald Kåsen var i går i kontakt med Kristina Novak og Malin Holta. Begge har signert kontrakter som gjør dem til Sola-spillere neste år.

– De trenger nok å summe seg litt. Det er skuffende for alle. Det er vanskelig å akseptere at vi rykker ned, men signalene går på at de vil vaere med på å spille oss opp, sier Kåsen.

 ?? SVEIN HAGEN ?? Tonje Nøstvold og Sola spiller i 1. divisjon neste sesong. – Vi trenger kjappe avklaringe­r rundt spillertro­ppen. Foreløpig er det ingen som har gitt beskjed om at de ikke blir med videre, sier John Harald Kåsen, daglig leder i Sola HK.
SVEIN HAGEN Tonje Nøstvold og Sola spiller i 1. divisjon neste sesong. – Vi trenger kjappe avklaringe­r rundt spillertro­ppen. Foreløpig er det ingen som har gitt beskjed om at de ikke blir med videre, sier John Harald Kåsen, daglig leder i Sola HK.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway