Stavanger Aftenblad

Sandnes Ulf må våge mer

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Tre nuller på rad gleder, men de defensive spillerne i Sandnes Ulf skulle gjerne sett at laget skapte flere sjanser.

– Vi er veldig fornøyd med den tredje nullen, men skulle gjerne sett at vi holdt mer i ballen og skapte større sjanser selv slik vi gjorde de første kampene, sier midtstoppe­r Tapio Heikkilä.

0-0 mot Jerv på hjemmebane er isolert sett ikke noe å vaere misfornøyd med. Sandnes Ulf er fortsatt ubeseiret og holder stand i toppen av 1. divisjon. Men samtidig har ikke spillet vaert mye å skryte av de siste ukene. 0-0 mot HamKam for én uke siden. Nok en målløs kamp mot Jerv denne søndagen.

Sandnes Ulf savner sjanseskap­ende spill og flere scoringer. Seks mål må fem kamper er ikke mer enn det må vaere.

Nølende og avventende

Må kunne styre kamper

– Jeg vet ikke helt hva som skjer, vi prøver å holde ballen i laget, men klarer det liksom ikke, sier stopper Akinshola Akinyemi.

Heikkilä med masse erfaring fra eliteserie­n og 1. divisjon, er klar på at Sandnes Ulf må ha flere måter å spille på.

– Vi må bli flinkere til å holde i ballen, variere. Alle lag som rykker opp, har det til felles at de kan styre kamper. Der har vi en del å gå på, og så skaper vi ikke nok sjanser.

– For all del, vi har ikke tapt, vi er med i toppen, vi har vist hva vi kan, men vi må våge mer, understrek­er den rutinerte stopperen og får full bakking fra trener Bengt Saeternes.

Nølende og avventende

– Vi må tørre mye mer, sier Saeternes enkelt og greit.

– Vi startet seigt mot Jerv, kom ikke i gang, og det var slett ikke planen.

–Tvert imot, vi skulle vaere fremoverle­nte, gå kjapt frem i lengderetn­ingen, i stedet fikk vi aldri satt inn noe trykk, ei heller da Jerv uti andre omgang så litt trette ut.

– I den perioden kunne og burde vi tatt kampen, i stedet nølte vi, ventet. Vi må tørre mye mer, gjentar og understrek­er Saeternes.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway