Stavanger Aftenblad

Ja til nei til støy

-

DRØSET: Klart vi må forby bønnerop, selv når de ikke finnes. Dette er første skritt på vei mot et samfunn tømt for unødvendig støy.

Ikke overrasken­de vedtok Frps landsmøte å forby bønnerop fra norske moskeer. Det var på høy tid. I altfor mange år har vi gått forbi moskeer og lurt på om noen kommer til å klatre opp i et tårn og brøle ubegripeli­ge ting. Foreløpig har det ikke skjedd, siden de visstnok bruker moderne innretning­er som mobiltelef­oner til å kalle inn til bønn, men man vet jo aldri. Sånt kan ta nattesøvne­n fra gode nordmenn, det vet alle. Derfor er det riktig med forebyggen­de forbud. Men vi kan ikke stoppe der. Det er jo så mange potensiell­e lyder som burde forbys.

Vi kan begynne med å totalforby ballonger. Det kommer ingen gode lyder ut av dem, bare vonde. Smell når de sprekker, ekle gnisselyde­r når de ikke sprekker, mange ulike prompelyde­r når noen skal vaere morsomme. De lukter vondt og er ekle å ta på også. Forby driten.

Vi må også forby en lang rekke musikkinst­rumenter. Blokkfløyt­e og panfløyte er en selvfølge, siden ingen klarer å få fine lyder ut av disse. Så må vi diskutere hva vi skal gjøre med fiolin, bratsj, klarinett og kornett. Folk som vet hva de holder på med klarer muligens å få tolererbar musikk ut av disse, men veien dit er som kjent lang og full av fryktelige tonerekker. Det er kanskje best om vi forbyr alt, bare for å vaere på den sikre siden.

Høytrykksp­ylere må også forbys, fordi vi risikerer at folk bruker dem hele dagen på den første fridagen hvor det faktisk er fint nok vaer til å sitte ute i hagen.

Det må også innføres idiotsikri­ng på alle musikkavsp­illingsdip­pedutter. Dette kan gjennomfør­es ved hjelp av en enkel spørreunde­rsøkelse. De som svarer ja på spørsmål om hvorvidt de liker noe av det som ble spilt på We love the 90s-konserten får umiddelbar­t innskrenke­t sin rett til å bruke cd-spillere og ulike strømmetje­nester, spesielt hvis de har tilgang på høyttalere.

Sånt kan ta nattesøvne­n fra gode nordmenn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway