Stavanger Aftenblad

Gratis Gladmat-vielse for ti par også i år

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

STAVANGER: Hvis du vil gifte deg uten for mye planleggin­g og for høye kostnader, kan fellesviel­se i Domkirken vaere løsningen. 20. juli blir det vielse for ti par.

– Vi gjorde dette første gang i fjor. Ni par ble viet i Domkirken under Gladmaten. Vi gjentar suksessen i år, sier dialogpres­t i Stavanger Silje Trym Mathiassen. Vielsene kommer i stand som et samarbeid mellom Gladmaten og Den norske kirke.

– Noen har allerede meldt sin interesse for vielse. I fjor ble det fulltegnet ganske fort, så vi regner med det er interesse for dette også i år, sier Mathiassen.

Tanken bak en slik fellesviel­se er å redusere planleggin­gen. For mange er et bryllup en stor utgiftspos­t – og en tidstjuv. Det tar tid å planlegge en stor fest. De som velger å gifte seg i fellesviel­se i Domkirken 20. juli klokken 13.00, trenger imidlertid ikke tenke på så mye. I kirkens midtgang dekkes det opp et langbord med kaker. Etter vielsen, kan brudepar og gjester altså feire litt i kirken.

– Vi ønsker litt spontanite­t over dette. Det skal ikke vaere så mye stress og forventnin­ger, sier Mathiassen., og legger til at hun tror noen utsetter å gifte seg nettopp fordi det koster og krever så mye.

To prester vil forrette vielsene. Mathiassen understrek­er at homofile par selvsagt også er velkomne til å vie seg denne dagen.

Vielsene skal ikke koste noe, uansett hvor i bispedømme­t parene er hjemmehøre­nde. I tillegg til kakebord og blomsterpy­nt, følger det en musikalsk overraskel­se med på kjøpet. I fjor var det Heine Totland med flere som hoppet opp fra kirkebenke­ne og framførte «All you need is love».

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Ni par ga hverandre sitt ja i Domkirken i fjor – på samme dag.
CARINA JOHANSEN Ni par ga hverandre sitt ja i Domkirken i fjor – på samme dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway