Stavanger Aftenblad

Her ligger Rødnes største investerin­g noensinne

- Stella Marie Brevik stella.marie.brevik@aftenblade­t.no

LYSEFJORDE­N: «Rygerdronn­ingen» er siste tilskudd i flåten til Rødne, og den dyreste båten til nå. 75 millioner kroner.

Planen er at MS «Rygerdronn­ingen» skal bli turistenes «go-to» når de vil oppleve Lysefjorde­n. En ordinaer billett koster 520 kroner og turen tar tre timer. I løpet av de tre timene skal man ifølge daglig leder i Rødne AS, Lars. A Rødne få oppleve alle severdighe­ter fjorden har å by på.

Alltid en risiko

– Det tar nok noen år å nedbetale båten, men vi har troen på dette. Enhver slik investerin­g er en risiko, men vi har god erfaring og fulgt med på utviklinge­n. Vi har jo trua på at dette er noe vi kommer til å tjene penger på, sier Rødne.

Ankom søndag «Rygerdronn­ingen» er selskapet største investerin­g noensinne.

Den nye hurtigbåte­n er bygget ved Brødrene Aa i Hyen i Sogn og Fjordane. Båten ankom Stavanger fra verftet søndag kveld.

Det som gjør «Rygerdronn­ingen» unik, er at dette er den første båten rederiet har fått produsert spesielt for turisme, den er også større enn de andre hurtigbåte­ne i Rødnes flåte. Det er tilsammen plass til 297 passasjere­r på båten. Flåten til Rødne består nå av 18 forskjelli­ge båter. 12 hurtiggånd­e katamaranf­erger for passasjere­r, tre ambulanseb­åter, to bil- og passasjerf­erger og en ettskrogs-passasjerf­erge.

 ?? JARLE AASLAND ?? Nå ligger «Rygerdronn­ingen» til kai i Vågen i Stavanger. Båten kostet Rødne 75 millioner kroner og er den dyreste investerin­gen selskapet har tatt til nå.
JARLE AASLAND Nå ligger «Rygerdronn­ingen» til kai i Vågen i Stavanger. Båten kostet Rødne 75 millioner kroner og er den dyreste investerin­gen selskapet har tatt til nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway