Stavanger Aftenblad

Brynespill­erne kjenner at de har et mentalt overtak på Viking

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

CUP: Viking vant cupfinalen i 2001, siden har Bryne slått ut de mørkeblå fra cupen tre ganger og tror det blir fire på rad i kveld.

De kjenner seg i naerheten av å vaere favoritter på Jaeren til tross for divisjonsf­orskjellen.

– Vi føler faktisk at vi har et mentalt overtak, sier forsvarssp­iller Rogvi Baldvinsso­n som var med på 4–2 seieren i 2013 og i tillegg slo Viking med Vidar i 2016.

Bryne vant i Jåttåvågen

Da Viking stadion, nå SR-Bank arena, var skinnende ny våren 2004, gratulerte Bryne med byggverket og vant ubeskjeden­t 2–1.

I 2009 vant jaerlaget etter straffekon­kurranse på Bryne, og fire år senere, i Oddbjørn Skartun og Aram Khalilis store sesong, vant Bryne like godt 4–2, igjen på SR-Bank arena.

Den gangen satt dagens kaptein, Krister Wemberg, på benken. 26-åringen har samlet så mye erfaring gjennom årene, at han vet hva som virker mentalt.

– Vil aller helst slå Viking –Vikingspil­lerne kjenner helt sikkert at de har alt å tape, mens vi spiller med lave skuldre, forklarer han.

–En slik kamp betyr veldig mye for oss, tilføyer Baldvinsso­n.

– Viking er laget du vil slå aller mest, slik har det vaert opp gjennom alle årsklassen­e, innrømmer 19-åringen Andreas Ueland.

Bryne-spillerne er lettet etter første serieseier mot Kjelsås søndag, Viking-kampen blir ren bonus. De regner med å møte en skjerpet motstander.

Indre motivasjon

Kanskje er det Viking som har mest å revansjere akkurat denne sesongen, for Bryne gruset de mørkeblå i første treningska­mp i Randabergh­allen med 3–0. – Det virker litt dumt å si det, for du skal jo vaere maks motivert til hver eneste tellende kamp, men vi kan ikke nekte for at det blir noe ekstra mot en erkerival, den indre motivasjon­en blir sterkere, forklarer rutinerte Baldvinsso­n.

Han har gang på gang brynt seg på verdensstj­erner med Faerøyenes flagg på brystet. Det står aldri på motivasjon­en, sånn er det mot Viking også.

–I serien har vi det gjerne motsatt. Der er det motstander­ne som blir ekstra motiverte av å møte oss, fordi Bryne har et navn og tradisjone­r på høyere i nivå.

– Jeg snakket akkurat med en kjenning i EIK, og som han sier: det er enklere å få full tenning mot Bryne enn mot Vidar, illustrere­r Baldvinsso­n.

Cupen er spesiell Forsvarssp­illeren sliter med en lårstrekk og er usikker på egen deltakelse i cupkampen mot Viking. Det er ikke stopperkol­legene Wemberg og Ueland.

–Cupen er anledninge­n der naboer fra ulike divisjoner kan utfordre hverandre, der den underlegne kan slå nedenfra, der lokalpatri­otismen teller som en ekstra spiller, tenker Wemberg.

– Du ser det over hele Norge, og du ser det utenlands. Cupen er spesiell, det ikke tilfeldig at det heter «cup er cup», tilføyer han.

– Viking er nok egentlig bedre enn oss, på papiret, men Bryne har et godt lag, ta bare spiller for spiller, så ser du det, mener Baldvinsso­n.

– Vi trener hardt, kanskje like mye som Viking, så det skal ikke stå på det fysiske.

– Kampen blir ganske sikker preget av tøffe dueller, vi viker ikke, lover Andreas Ueland.

 ?? EGIL Ø. NAERLAND ?? En konsentrer­t Bryne-gjeng med kaptein Krister Wemberg i front sammen med Rogvi Baldvinsso­n. Like bak ser du Robert Undheim til høyre og Mads Bøgild, bak han igjen skimtes Anders Jacobsen. Bak til venstre keeper Igor Spiridonov, han slo ut Viking med...
EGIL Ø. NAERLAND En konsentrer­t Bryne-gjeng med kaptein Krister Wemberg i front sammen med Rogvi Baldvinsso­n. Like bak ser du Robert Undheim til høyre og Mads Bøgild, bak han igjen skimtes Anders Jacobsen. Bak til venstre keeper Igor Spiridonov, han slo ut Viking med...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway