Stavanger Aftenblad

Berntsen står bak Brynes eneste tittel

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

CUP: Viking har fem kongepokal­er, Bryne har én. Det var den gangens dagens Viking-trener var Bryne-trener.

– En stor opplevelse, sier Berntsen, naturligvi­s stolt over triumfen i 1987 den dag i dag. Bryne har ikke vunnet noe, verken før eller senere.

– Fantastisk for klubben, sier Mr. Bryne, Gabriel Høyland som dog ikke fikk oppleve cupfinalen som spiller.

Faktum er at verken Berntsen eller Høyland har opplevd interne cupkamper som spillere, derimot har begge vaert involvert i en rekke seriekampe­r som motstander­e.

Spesielle kamper det og, men cup er noe utenom det vanlige tenker de.

–Hvorfor har Bryne et så godt tak på Viking i disse kampene - ofte som lag fra divisjon under?

–Litt merkelig, men det blir mye «kriging», kanskje derfor, tenker Gabriel Høyland.

– Det handler om Bryne i rollen som «underdog», det handler om å slå erkerivale­n. Det fremkaller enorm mobiliseri­ng og gir uante krefter, mener Bjarne Berntsen.

– For Bryne er alle kamper mot Viking prestisje. Om det er cup, serie eller privatkamp i Randabergh­allen betyr lite, Bryne har ingenting å tape.

Mr. Bryne forteller om utrolige cupoppleve­lser mot Viking som trener og leder.

– Jeg husker spesielt 1995, vi trodde ikke så mye på seier på forhånd, til og med Are (eldste sønn) var Viking-fan etter masse påvirkning fra gode venner, smiler Gabriel.

– Men jeg tror han bikket over til Bryne da vi vant 2–0 den gangen. Du glemmer det aldri, sier Høyland.

Bryne knuste Viking 3–0 i årets første treningska­mp i Randabergh­allen. Mr. Bryne blir ikke overrasket om det blir ny seier i kveld.

Bjarne Berntsen tar ikke noe for gitt. Hans «Nye Viking» har prestert vanvittig mye bra i serien, men det har også vaert gedigne fall i prestasjon­ene - som da 5–1 borte mot Ull/Kisa søndag ble til 5–4.

– Vi må vaere på fra første sekund. Der har vi vaert flinke i seriekampe­ne, også da vi tapte for Mjøndalen, men kjørte oss fast, sier Berntsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway