Stavanger Aftenblad

Lars Gaute Bø er gjest i Cupekstra

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Han fikk høre det da han forlot Bryne etter nedrykket i 1988 og ble Vikingspil­ler. I kveld er Lars Gaute Bø gjest i Aftenblade­ts studio når vi gir deg alt fra 2. runde i Cupekstra.

–Dette blir spennende. Jeg gleder meg både til kampene og det å få vaere med på en slik sending med lokalt preg, sier Lars Gaute Bø.

Det spilles tre spennende cupkamper lokalt i kveldens 2. runde, men det er ingen tvil om at Bryne-Viking er selve godbiten og oppgjøret som vekker størst følelser. Rivaliseri­ngen lever i beste velgående, noe Bryne-trener Ole Hjelmhaug slo fast da oppsettet for 2. runde ble klart. Han var tydelig på at han ikke trengte å motivere spillerne sine foran denne kampen, det gikk av seg selv.

Betent overgang

Følelsene mellom klubbene og supportern­e fikk også Lars Gaute Bø kjenne på da han forlot Bryne og gikk til Viking etter at jaerlaget rykket ned i 1988. Da lagene møttes på en treningska­mp på en grusbane på Rosseland noen måneder etter overgangen, hang det et banner i målet Bø skulle vokte for Viking. Der sto det «Laget til Judas».

– Folk på Jaeren hadde ikke forventet at jeg skulle melde overgang til Viking og byen, det var ikke populaert. Jeg var jo en lokal gutt. Det var ganske betent, ingen tvil om det, minnes Bø.

Lars Gaute Bø ga seg i Viking i 1992, han fortsatte karrieren som utespiller på Varhaug de tre neste sesongene. Men da Thomas Myhre ble skadd og ikke klar til Vikings seriestart i 1996, fikk Bø - som egentlig hadde lagt opp - en telefon fra Viking. Det endte med at han steppet inn på kort varsel og storspilte mellom stengene i 1996-sesongen. Siden fulgte en ny periode som keeper og ett år som keepertren­er i Viking.

Fire finaler og tre cupgull Fire cupfinaler har han også fått med seg. Han vant med Bryne i 1987 og gjentok med Viking i 1989 og som keepertren­er i samme klubb da Bryne ble slått på Ullevaal i 2001. Tapet kom mot Odd i 2000.

– Bryne har en tendens til å slå Viking i cupen, men jeg forventer at Viking slår Bryne i kveld. De skal vaere et bedre lag. Punktum. Det blir faktisk flaut for Viking om de taper denne kampen, mener Bø.

Oppgjørene mellom Sandnes Ulf-Vidar og EIK-Jerv starter klokken 18.00, BryneVikin­g har avspark 19.00. Aftenblade­t starter sin sending 17.30 med ferske rapporter fra arenaene og holder på til de tre oppgjørene er avgjort.

 ?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? I 2001 var Lars Gaute Bø assistentt­rener under Benny Lennartsso­n i Viking. Her jubler Bø etter at Viking har scoret mot Bryne i en treningska­mp på Stavanger stadion. Nå skal han vaere gjest i kveldens Cupekstra.
JONAS HAARR FRIESTAD I 2001 var Lars Gaute Bø assistentt­rener under Benny Lennartsso­n i Viking. Her jubler Bø etter at Viking har scoret mot Bryne i en treningska­mp på Stavanger stadion. Nå skal han vaere gjest i kveldens Cupekstra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway