Stavanger Aftenblad

Svekket Vidar håper på ny skalp

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

STAVANGER: De slo både Bryne og Viking ut av cupen så seint som i 2016, nå øyner Vidar muligheten til å føre Sandnes Ulf på listen.

– På en veldig god dag kan Vidar skape trøbbel for de aller fleste lag. Vi har alltid forhåpning­er og legger oss ikke ned på forhånd, understrek­er Roger Nilsen vel vitende om at forutsetni­ngene kunne vaert langt bedre foran cupoppgjør­et i Sandnes.

Vidar sliter med skader på sentrale spillere og må unnvaere Sigve Kleppa Christense­n (korsbånd), Ingvald Halgunset (kneskade), Jostein Ekeland (strekk) og en forsvarssp­iller som er på jobbreise. I tillegg skal angriperen Martin Hummervoll ha eksamen onsdag ettermidda­g.

Varsler kynisme

Roger Nilsen vedgår at laget er veldig svekket, men påpeker at fravaerene gir andre spillere muligheten. I tillegg har han helgens matchvinne­r fra bortekampe­n mot EIK, Makhtar Thioune, som en joker i leken på midtbanen. For to år siden avanserte Vidar helt til 4. runde, der ble Vålerenga for sterke på Ullevaal (tap 1-3).

– Thioune har det lille ekstra, han jobber hardt og er en veldig klok spiller. Seieren mot EIK i serien lørdag var av det deilige slaget. Det er alltid fantastisk med tre poeng som sitter lang inne, sier Nilsen etter 1-0-seieren.

–Sandnes Ulf har ikke rare tradisjone­ne i cupen og har tapt mot lag som både Staal Jørpeland og Sola tidligere. Hvordan angriper Vidar denne kampen?

– Cupkamper er et engangstil­felle. Alt kan skje. Vi skal tilnaerme oss oppgjøret på en kynisk måte og se hvordan ting utvikler seg. Vi både håper og tror, svarer Nilsen som har seriekamp hjemme mot Bryne lørdag.

Kan bli åtte kamper i mai Mens Vidar banket Vardeneset på Lasse i den første NM-runden, slo Sandnes Ulf ut Sola etter 3-2-seier på bortebane. Trener Bengt Saeternes har ikke helt bestemt seg for hvilke spillere som skal få hvile mot Vidar. Mai er en tøff måned, det skal spilles tre cuprunder i tillegg til fem seriekampe­r.

Saeternes påpeker at de har trent hardt i oppkjøring­en for å vaere forberedt på alle kampene. Han har også sett to av Vidars seriekampe­r denne sesongen - og har et godt inntrykk av hva som møter dem. Han er ikke enig i at det bør bli en enkel oppgave for laget som er ubeseiret på fem kamper og henger med i toppen av 1. divisjon.

– Nei, det tror jeg ikke det blir. Vi må spille bra og komme opp på serienivå for å slå Vidar, sier han.

– Hva er inntrykket ditt av laget etter å ha sett dem mot både Vålerenga 2 og EIK?

– Vidar er typisk Vidar. De er gode og har noen rutinerte spillere. De er tunge på dødballer, men samtidig også tunge i forflytnin­gene. Det er mulig å ta dem på det, mener Sandnes Ulftrenere­n.

Sandnes Ulf og Vidar har møttes to ganger i cupen de seneste årene, begge gangene med Sandnes Ulf som vinner. I 2005 etter ekstraomga­nger og seier 2-0 i 2011.

I Aftenblade­ts Cupekstra fra klokken 17.30 i dag kan du følge Sandnes Ulf-Vidar og de andre NM-oppgjørene.

 ?? ANDERS MINGE ?? Vidar-trener Roger Nilsen varsler at laget vil ha en kynisk tilnaermin­g til cupoppgjør­et mot Sandnes Ulf.
ANDERS MINGE Vidar-trener Roger Nilsen varsler at laget vil ha en kynisk tilnaermin­g til cupoppgjør­et mot Sandnes Ulf.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway