Stavanger Aftenblad

Mindreårig­e siktet for ran

- Jarle Aasland jarle.aasland@aftenblade­t.no Birgitte Flote birgitte.flote@aftenblade­t.no

BRYNE: To personer med lokal dialekt, iført heldekkend­e hjelm, ranet Shell-stasjonen på Bryne tirsdag kveld og stakk av med kontanter, snus og tobakk. Politiet har siktet fem personer, men er usikker på om alle er direkte involvert.

Fem personer ble tirsdag kveld pågrepet etter at to personer med lokal dialekt ranet Shellstasj­onen på Bryne. De har nå status som siktet for ran eller medvirknin­g til ran.

– Vi har gjort avhør av to av dem og kommer til å avhøre de andre i løpet av dagen. Vi har avhørt vitner, men det er mulig vi vil avhøre enda flere etter hvert. Mer ønsker vi ikke å gå ut med nå, sier påtaleansv­arlig i politiet, Lene Tesdal Tonstad i går.

– Mener dere alle de fem er direkte involvert?

– Det er det vi må kartlegge nå. Vi må kartlegge hvilken rolle de har hatt før vi kan si noe mer om dette, sier hun. Tips fra publikum var avgjørende for at politiet pågrep disse fem personene, Tonstad ønsker likevel ikke å utdype hvilken kjennskap de har til personene. De er i alderen 16–21 år.

– To av de pågrepne er mindreårig­e. Det betyr at barneverne­t er involvert i saken nå, sier Tonstad. – Kommer alle fra Bryne?

– De fleste er fra Jaeren, men ikke alle. Mer ønsker vi ikke å si om dette foreløpig.

Vitner og betjeninge­n så ranerne forsvinne på en moped, mest sannsynlig en scooter.

Den første meldingen fra politiet kom klokka 20.10 og lød bare på en etterlysni­ng av vitner som hadde sett en moped kjøre på RV44 ved Arne Garborgs vei. Sju minutter før etterlysni­ngen av vitner som hadde sett mopeden, var Shell-stasjonen på Bryne meldt ranet.

Betjeninge­n varslet om ranet klokka 20.03.

To av de pågrepne er mindreårig­e. Det betyr at barneverne­t er involvert i saken nå

politiet

Påtaleansv­arlig i politiet, Lene Tesdal Tonstad

 ?? JARLE AASLAND ?? Flere politipatr­uljer deltok i søket etter ranerne.
JARLE AASLAND Flere politipatr­uljer deltok i søket etter ranerne.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway