Stavanger Aftenblad

Får ta med medbrakt alkohol

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

Så lenge alkoholen nytes på parkerings­plassen, eller campingomr­ådet, får russen ta med medbrakt alkohol på Landstreff­et 2018. Glassflask­er må forbli hjemme.

I fjor gikk det mot forbud mot å ta med medbrakt alkohol inn på campingomr­ådet og parkerings­plassen. Årsaken var at politiet ble instruert til å pålegge arrangøren å søke skjenkebev­illing på hele festivalom­rådet før godkjennin­g av russearran­gement.

Dette ville sørget for at også parkerings­plasser og campingomr­åder måtte ha bevilling, og videre sørget for et forbud mot medbrakt alkohol.

Forslaget møtte motstand, og i slutten av 2017 ble det enighet om at politiet lokalt kan gjøre en vurdering. Derfor har russen også i år lov til å ha med medbrakt alkohol så lenge det ikke er i glassflask­er, og ikke overskride­r 22 prosent.

Det blir likevel ikke lov til å ta med alkohol inn i festivalom­rådet, men her selges det i gjengjeld alkohol. Det betyr at hvis du skal se artister som Karpe Diem og G-Eazy, blir det uten medbrakt alkohol, men muligens med en øl kjøpt i baren.

Nå håper arrangøren på et heidundren­de arrangemen­t. Presseansv­arlig Therese Oddsen, kunne tidligere informere om at rundt 80 prosent av russen kommer fra utenfor Rogaland. Det inkluderer russ fra blant annet Svalbard. Nå er hun klar for å ta imot 14.000 russ, selv om det er langt flere som kunne tenkt seg en billett.

– Vi har utviklet festivalen år for år, og har hatt vekst hvert eneste år. Det som er viktigst for oss, er at veksten kommer naturlig slik at vi har god kontroll og kan gi russen en god opplevese, sier Oddsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway