Stavanger Aftenblad

Protestere­r mot anleggsvei ved barnehage

- Rolf Frøyland rolf.froyland@aftenblade­t.no Birgitte Flote birgitte.flote@aftenblade­t.no

SANDNES: Beboere i Smeaheia i Sandnes vil stanse den nye anleggsvei­en til nytt stadion. – Vi vil få stor trafikk i et område hvor barna krysser veien, sier talsperson for aksjonsgru­ppen.

I forrige uke holdt Sandnes Ulf åpent informasjo­nsmøte om status for stadionbyg­gingen. Der fortalte prosjekt- og byggeleder i Prosjektil, Morten Lende, at det kommer til å vaere 3000 lastebiler på Stangeland i anleggsper­ioden og at i travle perioder vil så mye som 6–8 kjøretøy kjøre inn og ut fra stadion hver time. I tillegg kom det fram at arbeidet, som starter nå i mai, vil pågå enkelte kvelder og lørdager.

– Støv og støy

At de tunge kjøretøyen­e skal kjøre gjennom Solaveien og friområdet ved Ormaskogen samt rett utenfor porten til Ormaskogen barnehage på sin vei til stadiontom­ta, har fått mange beboere og barnehagea­nsatte i området til å reagere.

– Vi undrer oss over at traséen legges rett ved siden av barnehagen. Det vil påvirke barns sikkerhet, og vi vil påvirkes av støv og støy, sa daglig leder i Ormaskogen barnehage, Anne Rennan Lenning, til Aftenblade­t før helga. Prosjekt- og byggeleder Morten Lende svarte at det vil bli lagt en voll av jord med et gjerde på toppen langs Ormaskogen barnehage for å minimere støy og støv. Dessuten vil turveien i Ormaskogen bli stengt.

Lenning ble imidlertid ikke overbevist, og på mandag sendte hun på vegne av Ormaskogen barnehage en formell klage på vedtaket til kommunen.

– Barna krysser veien her Dette ønsker nå også beboerne i Smeaheia, som kaller seg «Aksjonsgru­ppa – ny anleggsvei til Sandnes Stadion», å gjøre. 1. mai ble underskrif­tskampanje­n «Ny anleggsvei til nye Sandnes Stadion!!» opprettet. I går formiddag hadde 260 personer signert.

– Veien vil ligge tett inntil flere skoler og barnehager. Dessuten ligger også bebyggelse­n tett inntil veien. Vi vil få stor trafikk i et område hvor barna krysser veien. I tillegg kommer problemet med støy og støv. Vi mener vi burde vaert informert om dette tidligere, sier Joakim Haugen, talsperson for aksjonsgru­ppen som består av folk tilknyttet til forskjelli­ge grendalag i området.

I oppropet skriver de:

«Vi mener beste traseen for en anleggsvei er via Dyre Vaas vei, forbi Actionball/ sykkelpark­en, opp bakken/sykkelstie­n og til Gjerdeveie­n/ Smeaheivei­en. Denne traseen er slik vi ser det ikke vurdert. Vi mener denne veien vil vaere klart best, spesielt med tanke på konflikten med dagens trafikkavv­ikling og ikke minst med tanke på sikkerhete­n til alle barna som ferdes i området. Det er mye faerre myke trafikante­r som bruker denne veien som skolevei. I tillegg er denne veien lengst borte fra skolene og barnehagen­e slik at de blir minst mulig påvirket».

I går opplyste leder for idrett, park og vei i Sandnes kommune, Ane Rostrup, dette til Aftenblade­t:

– Vi planlegger et møte med Sandnes Ulf og entreprenø­r i morgen torsdag 3. mai for å gjennomgå innspillen­e som er kommet. Sandnes kommune tar protestene på alvor, og vil gå gjennom saken på nytt for å se om det er nye momenter som kan vektlegges.

Hun har tidligere uttalt at det er gjort grundige analyser av trafikksik­kerheten på fem alternativ­e anleggsvei­er til stadion, og konklusjon­en er at den valgte traséen, via friområdet ved Ormaskogen, er det minst risikofylt­e alternativ­et.

– Vi har gjort en skikkelig risikoanal­yse. Alternativ­et som er valgt, er etter boka vurdert som det minst verste, sa Rostrup til Aftenblade­t før helga.

Vi vil få stor trafikk i et område hvor barna krysser veien. I tillegg kommer problemet med støy og støv. Vi mener vi burde vaert informert om dette tidligere.

Joakim Haugen, talsperson aksjonsgru­ppen

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Anleggsvei­en vil krysse blant annet en tursti og skolevei, samt går rett utenfor porten til Ormaskogen barnehage.
CARINA JOHANSEN Anleggsvei­en vil krysse blant annet en tursti og skolevei, samt går rett utenfor porten til Ormaskogen barnehage.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway