Stavanger Aftenblad

Er bomringen Stavangers nye prevensjon­smiddel?

- Kristoffer Sivertsen Leder i Stavanger Frp og fraksjonsl­eder kommunalst­yret for oppvekst

POLITIKK: Stavanger kommunes befolkning blir stadig eldre. Unge par flytter ut, ikke inn i kommunen vår. Faerre barn fødes her, og innbyggern­es snittalder blir derfor høyere, og skatteinnt­ektene kan bli lavere.

Frp jobber for at det skal vaere et naturlig valg for unge å bosette seg og stifte familie i Stavanger. Vi vil jobbe for å tilby den beste skolen med de beste laererne i landet og fjerne unødvendig­e avgifter.

Ønsker å reversere vedtaket

Fra oktober 2018 vil Stavanger bli et enda mindre sexy sted å etablere seg for

Vanskelig å rekruttere laerere Aftenblade­t har tidligere skrevet om rektorer på Hundvåg som frykter at rekrutteri­ng kan bli vanskelige­re på grunn av den kommende bomringen, og om laerere som søker om omplasseri­ng for å slippe å kjøre igjennom bomringen. Det kan potensielt rive opp fagmiljøer.

På lik linje med andre storbykomm­uner konkurrere­r vi om de beste pedagogene

Fortrinn for andre kommuner Kommunene har en begrenset mulighet for å øke lønnen til laerere og kompensere for merkostnad­en det er å bo ved en av Norges dyreste bomringer. Det vil gi andre kommuner et stort fortrinn foran Stavanger kommune.

Frp mener det er viktig å rekruttere de beste laererne til Stavanger-skolen. Vi vil derfor fortsette å kjempe mot bompenger. Men vi trenger din stemme for å få det til.

Allerede har vi sett tegn på at det kan bli vanskelig å beholde laererne på de skolene de er på i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway