Stavanger Aftenblad

La mobilen ligge i lomma

- Inge Bø Stavanger

MOBILBRUK: Jeg entret en fylt morgentrik­k fra Ullern til sentrum. Ingen snakket; de stirret bare stille.

Hvor blir det av sosialitet­en? Jeg hadde en underlig opplevelse forleden: Jeg var på besøk i Oslo og entret en fylt morgentrik­k fra Ullern til sentrum. Dette har jeg gjort 100 ganger opp gjennom årene og stadig blitt møtt med et smil eller nikk når jeg fant et ledig sete – gjerne også en prat om vaer og vind. Men ikke denne gangen: Jeg satte meg på en plass hvor to benker sto mot hverandre og ble med andre ord den siste av en gruppe på fire. Ingen hilste. De merket i det hele tatt ikke at det var kommet en medpassasj­er. Derimot satt alle tre med blikket fast festet på hver sin mobil, og når jeg kikket omkring, satt samtlige i synbar avstand med nesene i telefonene. Ingen snakket; de stirret bare stille.

Ingen hilste. De merket i det hele tatt ikke at det var kommet en medpassasj­er.

Jeg måtte unngå kollisjon

Det skjedde mer denne morgenen; for da jeg gikk av i sentrum og skulle krysse Stortingsg­ata ved Nationalth­eatret, kom det mot meg ei dame. I den ene hånden bar hun et par ski, mens hun i den andre bar en mobiltelef­on hvor blikket satt fast. Hun hadde god fart. Det var kun jeg som fikk ansvaret for å unngå kollisjon.

Det skvettet over!

Er mobilene blitt dagens sutteklute­r? Det mest ekstreme jeg har opplevd, skjedde slik: For en ukes tid siden måtte jeg inn på et pissoar i Stavanger. Da jeg kom inn, sto det en tenåring der og gjorde sitt fornødne. Han sto med skulderen støttet mot veggen, men med front mot meg. I venstre hånd holdt han tissefante­n mens han med høyre holdt mobilen og stirret så intenst at det skvettet over!

Her kommer moralen: Hvis du ønsker å glede andre i dag, si «hei», smil eller nikk, når du treffer dem – på trikk, torg eller tur!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway