Stavanger Aftenblad

En fornaermel­se mot foreningsj­entene

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

FILM: Haha! Sjekk hu med flesk på låret som tror hu kan dansa sexy? #lol

«I Feel Pretty». Komedie, USA. Med: Amy Schumer, Michelle Williams, Emily Ratajkowsk­i. Regi: Abby Kohn, Marc Silverstei­n. 1 t. 49 min. Tillat for alle.

Premisset er like dumt som det høres ut som. Renee er stua bort i online-avdelingen til et sminkesels­kap. Resten av bedriften består av kvinnelige piperenser­e og pinnedyr i fjonge klaer, mens hun er såkalt normal, hva nå det er. Drømmen er å jobbe sammen med de radmagre i hovedkvart­eret på Fifth Avenue, men det går jo ikke, for hun har både komplekser, lav selvtillit og antydninge­r til flesk på låret. Men asså, Renee faller og slår hodet, og plutselig får hun en fantastisk selvtillit. I samme kroppen! Hun tror hun er en piperenser, og vips! så kommer selvtillit­en og hun er verdensmes­ter i alt. Alt ordner seg, men hva skjer når hun slår hodet neste gang? Hmmm... Er det tilbake til de vanlige, snille venninnene? Og hva vil han si, han vanlige mannen hun har truffet?

Filmen insisterer på å vaere en «take down» av bjuti-industrien, men i praksis er den det motsatte. Den spiller på mange kvinners dårlige selvbilde som denne industrien har bidratt til i rikt mon. Hvis du ikke er vakker, da må du jaffal føle deg vakker.

Sløsing av Schumer

Amy Schumer er en frekk, sassy og grovkalibr­a humorist som Hollywood har filt ned til en dvask og uinteressa­nt figur. Jo, du kan le et par ganger, blant annet når Schumer danser sexy strippedan­s selv om hun har litt flesk på låret. Det er jo litt morsomt at damer som ikke er tynne tror de er deilige nok til å danse på scenen, sant? Man skulle kanskje lagt bort moralisten ved inngangsdø­ra til kinoen, det er ofte en god idé, men problemet her er at filmen lokker fram moralisten i deg etter 35 sekunder. Det er hele poenget. Så bommer den så aldeles spektakula­ert på helt åpent mål.

Noen få sekvenser er morsomme, som i den lovende åpningen. Små deler av dialogen er klønete morsom. Dett var dett. «I Feel Pretty» er sløsing av Amy Schumer, sløsing av tid og en slags test på hvor langt ned jentene på byen vil skru ned bullshit-filteret sitt.

På. En. Sminkelans­ering!

Hele denne suppa er en high school-film for foreningsd­amer. Den er kjedelig, 100 prosent forutsigba­r og platt som en kransekake­vits.

Helt mot slutten (spoiler!) står Renee på podiet under en presentasj­on av et nytt sminkemerk­e og fremfører det tårevåte «du er vakker som du er»-budskapet foran kveget av piperenser­e og menn med firkanta frisyrer. På. En. Sminkelans­ering. I give up. Dette er en fornaermel­se mot alle de foreningsj­entene denne filmen så åpenbart er mynta på, alle de som først skal føle seg litt tjokke og stygge, sånn som Renee, før de innser at jo, vi er vakre som vi er. Bjuti kåms fråm vidinn. På. En. Sminkelans­ering!

Lykke til, jenter.

 ?? MARK SCH FER / IFP_UNIT_08338 ?? Amy Schumer spiller hovedrolle­n i «I Feel Pretty», en film som er en fornaermel­se mot jentene på kinoen.
MARK SCH FER / IFP_UNIT_08338 Amy Schumer spiller hovedrolle­n i «I Feel Pretty», en film som er en fornaermel­se mot jentene på kinoen.
 ?? MARK SCH FER ?? Som du helt tydelig ser er Amy Schumer ikke vakker og aaaalt for tjukk. Men bjuti kommer innenfra, heldigvis.
MARK SCH FER Som du helt tydelig ser er Amy Schumer ikke vakker og aaaalt for tjukk. Men bjuti kommer innenfra, heldigvis.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway