Stavanger Aftenblad

Gyldendal tar «Game of Thrones»-grep

-

Pål Stokka i Gyldendal Norsk Forlag brenner for George R.R. Martins bøker. Nå sørger han, for andre gang, for at forfattere­ns bøker blir tilgjengel­ige. Stokka har lang fartstid som George R.R. Martin-fan. Han forklarer sitt forhold til blant annet bokserien «En sang om is og ild» slik:

– Jeg har fulgt bøkene og forfattere­n i over 20 år. Og da Thomas Ingebrigts­en Lem og jeg i 2010 bestemte oss for å utgi disse bøkene på norsk, er det ikke til å legge skjul på at vi skapte et forlag og en karriere med George R.R. Martin som selve fundamente­t. Forlaget han snakker om er Vendetta forlag, som utga «En sang om is og ild»-serien i 2011. Men i 2017 ble Stokka ansatt som redaktør i Gyldendal. Han har tatt med seg «Game of Thrones»entusiasme­n hit og nå vil den populaere bokserien bli utgitt i ny drakt rett over sommeren.

– De fem bøkene blir ikke delt opp i to bind per utgivelse, men vil følge de originale amerikansk­e utgivelsen­e. Ellers kommer det også en ny utgave av «Ridderen av de sju riker» med illustrasj­oner tidlig 2019, sier Stokka. Mange venter på ny roman i storverket «En sang om is og ild». «Fire and blood» får på norsk tittelen «Ild og blod» og kommer før jul 2018. Den vil følge Targaryen-slekta sin historie. «Den kommende boken er bind én av to planlagte bøker i historien om denne slekten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway