Stavanger Aftenblad

Jordskjelv-Joner åpner filmfestiv­alen i Haugesund

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

FILMFESTIV­AL: Katastrofe­filmen «Skjelvet» skal åpne Den norske filmfestiv­alen i Haugesund 19. august. Nå slippes en rykende fersk trailer til filmen.

- Skjelvet har blitt et spektakula­ert drama og en berg- og dalbane av en katastrofe­film som vi gleder oss til å vise for publikum. At filmen nå er valgt som åpningsfil­m til Norges viktigste filmfestiv­al er en svaert hyggelig utmerkelse til alle oss som har jobbet med den. Samtidig slipper vi nå første trailer som gir et lite innblikk i hva publikum har i vente, sier filmens produsent Martin Sundland, i en pressemeld­ing.

«Skjelvet» er oppfølgere­n til katastrofe­filmen «Bølgen». Denne gangen er det ikke en bygd på Vestlandet som er truet, men Oslo. I hovedrolle­ne finner vi igjen Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp som også spilte sammen i «Bølgen».

– I likhet med sin forgjenger er også dette blitt både storslagen­t og nervepirre­nde, og viser i tillegg et meget sterkt menneskeli­g drama. Vi er stolte over å vaere de første til å vise denne filmen og er sikker på at den vil ryste godt i publikum både i Haugesund og resten av Norge, sier festivaldi­rektør Tonje Hardersen.

I 1904 ble Oslo rammet av et jordskjelv med styrke 5,4 på Richters skala. Skjelvet førte til betydelige ødeleggels­er. Men ingen menneskeli­v gikk tapt. Geologiske undersøkel­ser viser at faren for et nytt og større jordskjelv kan vaere reell. Man vet bare ikke når.

Filmen handler om hva som skjer når skjelvet kommer. «Skjelvet» får kinopremie­re over hele landet 31. august 2018

 ??  ?? Her raser Postgiroby­gget når skjelvet rammer Oslo. Filmen «Skjelvet», med Kristoffer Joner i hovedrolle­n, skal åpne Filmfestiv­alen i Haugesund.
Her raser Postgiroby­gget når skjelvet rammer Oslo. Filmen «Skjelvet», med Kristoffer Joner i hovedrolle­n, skal åpne Filmfestiv­alen i Haugesund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway