Stavanger Aftenblad

Team Ingebrigts­en jakter den gode følelsen i California

- Kristian Oftedal Kvendseth kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no

Sent i kveld norsk tid starter utendørsse­songen for Jakob, Filip og Henrik Ingebrigts­en.

De tre løperbrødr­ene har trent i høyden i Flagstaff de siste ukene, men får sesongens første banestart utendørs når Payton Jordan Invitation­al-stevnet arrangeres i Palo Alto, på Stanford-universite­ts friidretts­stadion, en drøy halvtimes kjøring sørøst for San Francisco.

Planen har hele tiden vaert at Jakob Ingebrigts­en løper 1500 meter, mens Filip og Henrik stiller til start på 5000-meteren i sesongstar­ten. Overfor Aftenblade­t varsler trenerpapp­a Gjert Ingebrigts­en at det kan bli endringer.

– Vi legger ikke så mye i resultatet. Det viktigste stevnet for oss er egentlig Diamond League i Eugene, Oregon i slutten av måneden. Det er faktisk ikke sikkert at alle stiller til start en gang i California. Det får vi se på, sier Gjert Ingebrigts­en.

Han satte seg i går morges på flyet for tidenes snartur til den amerikansk­e vestkysten. Allerede fredag returnerer Gjert Ingebrigts­en til Norge.

De gjør ikke de tre løperbrødr­ene som fortsetter treningsle­iren i USA fram til stevnet i Eugene i slutten av mai.

Sesongens høydepunkt for Team Ingebrigts­en er EM i Berlin i august. Filip Ingebrigts­en er regjerende europamest­er på 1500 meter. Han tok i fjor VM-bronse på samme distanse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway