Stavanger Aftenblad

Returnerer for å spille Sola til eliten

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Malin Holta har bekreftet at hun kommer hjem og spiller for Sola selv om laget rykket ned.

Det forteller en glad daglig leder i Sola Håndball, John Harald Kåsen, til Aftenblade­t.

Malin Holta dro til Frankrike og proffhåndb­all som eliteserie­ns toppscorer etter 2016-sesongen, men bestemte tidlig i vinter at hun ville tilbake og bidra til Solas nye satsing.

Etter uventet nedrykk var mange spente om eneren på backplass ville endre planene.

– Malin har bekreftet at hun kommer og blir med for å spille Sola tilbake til eliteserie­n. For oss er det et kjempeløft, sier Kåsen som innrømmer at han har hatt noen søvnløse netter etter nedrykket.

Britisk assistentt­rener

Han har også fått bekreftet at Scott Harrington holder sin avtale og blir assistentt­rener for Knut Ove Joa som har vaert alene denne sesongen.

Den 30 år gamle briten har en fin, internasjo­nal CV og var så sent som under VM i Tyskland assistentt­rener for Kinas landslag.

Daglig leder John Harald Kåsen forteller at bare veteranen Marianne Klepp Andersen fra dagens spillertro­pp har signaliser­t at hun gir seg, men han er usikker på om noen av de ventede nykommerne dropper ut.

Fortsatt usikkerhet

– Vi tror satsingen i Sola fortsatt er så attraktiv at de fleste kommer, men må innse at noen kanskje tenker annerledes.

– Derfor gleder vi oss utrolig over at Malin (Holta) står ved avtalen, og vi gleder oss over så godt som alle fra årets tropp blir med, deriblant Tonje Nøstvold, sier John Harald Kåsen.

Han håper i det lengste at flere av de nye blir inspirert av at Holta kommer, og at Camilla Herrem blir, men forstår om landslagsv­ingen velger annerledes når hun er tilbake i trening etter fødselen.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Malin Holta kommer fra fransk proffhåndb­all til Sola for å spille laget tilbake til eliteserie­n.
JON INGEMUNDSE­N Malin Holta kommer fra fransk proffhåndb­all til Sola for å spille laget tilbake til eliteserie­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway