Stavanger Aftenblad

– Innstillin­gen fra sykehusdir­ektøren var nøyaktig slik vi sa den kom til å bli

- Arnt Olav Klippenber­g arnt.olav.klippenber­g@aftenblade­t.no

EIGERSUND: Politikern­e i Eigersund har hele tiden hevdet at SUS-ledelsen drev et spill for galleriet når de skulle konsekvens­utrede nedleggels­e av 2Øst. Nå foreligger innstillin­gen og ordfører Odd Stangeland sier «hva var det jeg sa».

Sjelden har en viktig innstillin­g blitt møtt med mindre nysgjerrig­het i Eigersund. Innstillin­gen fra administre­rende direktør Inger Cathrine Bryne i Helse Stavanger blir møtt med et skuldertre­kk.

– Den var jo nøyaktig slik vi visste den kom til å bli, sier ordfører Odd Stangeland (Ap), og det er nettopp dette poenget han finner så provoseren­de.

– Innstillin­gen viser at alt det som har skjedd i mellomtide­n er uten betydning. Ledelsen hadde bestemt seg og så kjørte de en prosess som de trodde skulle legge saken død. Innstillin­gen er nøyaktig den samme som utgangspun­ktet. Alt som har skjedd i mellomtide­n er uten betydning.

Lei seg

Ordfører Odd Stangeland sier at han er både skuffet og lei seg. Det betyr ingenting at pasienter, ansatte, kommunene gjennom KS, fylkeskomm­unen gjennom fylkesordf­øreren, Naeringsfo­reningen i Stavangerr­egionen og innbyggern­e i en underskrif­tsaksjon, alle stiller seg bak 2Øst.

– Det er ikke sykehusdir­ektøren jeg er skuffet over, hun har en umulig oppgave. Hun skal bygge et nytt sykehus og så har hun for lite penger, men det er systemet. Noe er galt når Bent Høie sier at rehabilite­ringstibud­et ikke skal overføres til kommunene før de er klare. Skal dette overføres til kommunene må vi ha tid, penger og kompetanse.

Han reagerer på at Helse Stavanger foreslår nedleggels­e for å spare 12 millioner kroner. Det ser han på som en regning som kommunene må ta. Samtidig reagerer han på at det som opplagt gjøres av økonomiske grunner, blir forsøkt rettferdig­gjort som faglige grunner.

– Faglige vurderinge­r er tydeligvis bare det de tenker selv. Alle andre mener dette er et topp, faglig tilbud.

Plan B?

– Men hvis det er slik at rehabilite­ring skal overføres til kommunene, bør dere ikke snart tenke på en plan B og kanskje se på 2 Øst som en interkommu­nal rehabilite­ringsavdel­ing?

– Poenget er at kommunene ikke er klar verken faglig, økonomisk eller praktisk. Dessuten er det ikke rett tidspunkt å diskutere dette nå før styremøtet i Helse Stavanger. Fram til 9. april og styremøtet gir vi full gass. Innstillin­gen fra Helse Stavanger forandrer ingenting siden vi helt fra starten har visste hva den kom til å inneholde. Det interessan­te er alt det som har skjedd i mellomtide­n med alle som har fått øynene opp for 2 Øst. Det er dette som må komme til uttrykk i styremøtet, sier ordfører Odd Stavangela­nd.

 ?? ARNT OLAV KLIPPENBER­G ?? Ordfører Odd Stangeland står på gangen og hører direktør i Helse Stavanger, Inger Cathrine Bryne, fortelle om stram økonomi.
ARNT OLAV KLIPPENBER­G Ordfører Odd Stangeland står på gangen og hører direktør i Helse Stavanger, Inger Cathrine Bryne, fortelle om stram økonomi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway