Stavanger Aftenblad

Utbygging stenger Epa-bakken i halvannet år

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: Øgreids utbygging av Straen Senteret til nye Herbarium fører til at Lars Hertervigs gate blir stengt i hele 18 måneder.

Det er entreprenø­r Kruse Smith og underentre­prenør Stangeland som søker Stavanger kommune om å få stenge Lars Hertervigs­gate fra 22. mai og helt fram til 13. desember 2019.

Husene nedover i Tidegeilen, blant annet Stavanger Antikvaria­t, vil fortsatt ha tilkomst oppe fra Løkkeveien, men det vil ikke vaere mulig å kjøre videre ned til sentrum.

Fra sentrum vil det bli mulig å kjøre inn til parkerings­huset ved Posten, men ikke lengre inn i gaten.

Gang- og sykkelvei åpen Avdeling for Park og vei i kommunen har hatt møte med entreprenø­ren for om mulig å finne andre muligheter enn å stenge veien permanent så lenge.

I møtet ble det imidlertid avklart at man må stenge veien, da fasaden skal rives og veien skal brukes til plassering av en stor kran.

Gang- og sykkelveie­n opp bakken forblir imidlertid åpen i hele byggeperio­den, sier Trygve Petter Nilsen i park og vei.

Vareleveri­ng til Straen Senteret skal også vaere ivaretatt under hele anleggsper­ioden.

Det skal også tilstrebes å holde åpen en gangforbin­delse mellom Olav Kyrres gate og Lars Hertervigs­gate gjennom hele anleggsper­ioden, enten trappa mellom Straen Senteret og Svømmehall­bygget eller trappa mellom Rådhuset og Svømmehall­bygget.

Nødetatene orientert

I forbindels­e med anleggsarb­eidet skal det også graves et stort hull oppe i Olav Kyrres gate.

For å skaffe alternativ tilkomst til blant annet Rådhuset er det planlagt å fjerne den lødde steinmuren i Olavskleiv­a (ved Iran Import), slik at denne veien kan brukes som innkjørsel. Denne løsningen er godkjent av Brann, Helse og Politi.

Det er avholdt et møte med alle nødetatene der trafikkpla­nen ble presentert.

«Alle fikk komme med sine innspill og kommentare­r til planen, og det er ingen store innsigelse­r mot denne stengingen. Det er greit for dem alle at vi stenger i henhold til plan», skriver Park og vei i en orienterin­g til kommunalst­yret for miljø og utbygging.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway