Stavanger Aftenblad

29-åring dømt til fengsel for konemishan­dling

-

Naermest daglig ble den unge kvinnen utsatt for fysisk og psykisk vold. En 29 år gammel mann er i Dalane tingrett dømt til 1 år og 9 måneders fengsel. Dette er en straff en enstemmig rett under tvil har kommet til at er streng nok. I dommen beskrives et trusselreg­ime hvor fornaermed­e hele tiden var redd for at mannen skulle gjøre alvor av truslene om å drepe henne. Retten kommer til at frykten var reell.

Den tiltalte 29-åringen erkjente straffskyl­d da rettssaken startet. Ifølge dommen tonet han imidlertid ned volden han utsatte kona for. En enstemmig rett legger fornaermed­es forklaring til grunn. Kvinnen, som er flere år yngre enn tiltalte, forklarte seg om slag, spark, lugging og dytting, så vel som psykisk vold i form av nedsettend­e kommentare­r og trusler. Retten mener at mishandlin­gen 29-åringen dømmes for grenser til grov mishandlin­g.

Saken ble kjent for politiet da fornaermed­e og tiltalte var en tur i Stavanger en gang i 2016. Tiltalte skal ha tatt strupetak på fornaermed­e. Han skal også ha kommet med drapstrusl­er. Polititjen­estemannen som oppsøkte paret, er ifølge dommen en meget erfaren politimann. I retten forklarte han at han «aldri har sett en så redd jente.»

I straffutmå­lingen pekes det blant annet på at fornaermed­e hadde hovedomsor­gen for en liten baby. Om barnet gråt og fornaermed­e ikke klarte å få det til å slutte, kunne tiltalte bli sint. 29-åringen forbys å kontakte fornaermed­e for en periode på tre år. Han dømmes også til å betale 120.000 kroner i oppreisnin­gserstatni­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway