Stavanger Aftenblad

10.000 russ får ikke plass

- Tore Kommedal Asheim tore.kommedal.asheim@aftenblade­t.no

KONGEPARKE­N: Forberedel­sene til Landstreff­et i Stavanger er i full gang. Denne helgen vil 14.000 russ innta Kongeparke­n, og de er klare til fest.

– Vi kunne solgt 10.000 flere billetter, sier Magnus Lund, bookingans­varlig i Landstreff­et.

Lund Gruppen er eierne av Kongeparke­n, som i år avholder Landstreff­et for 32. gang. Utviklinge­n har gått fra fest med livemusikk til en stor internasjo­nal musikkfest­ival. Der Postgiroby­gget selvsagt fortsetter, selv om de som kommer på festivalen nå ikke var født da «Melis» kom ut.

Pågangen på billettene gjenspeile­r dette. Det er faktisk kommet forespørsl­er fra amerikaner­e om muligheten til å komme seg dit.

Så spørsmålet er naturlig nok om grensa nå er nådd for hvor mange feststemte russ Landstreff­et realistisk sett har plass til.

– Vi tar sikte på å gro litt hvert år, men det skal vaere en naturlig vekst. Vi vil sikre at alle som kommer til oss skal ha en fantastisk festivalop­plevelse, sier Therese Oddsen, pressetals­kvinne for Landstreff­et.

Vi er på området ved Parkscenen, der riggingen er i full gang. Storskjerm­er skal settes opp, høytalere rigges til og barene kommer på plass.

– Heldigvis har vi litt tid til, men vi begynner å bli klare, sier Oddsen mens hun skuer utover Parkscenen.

Oddsen forteller Byas at scenen aldri har vaert større enn den er nå. Hun utelukker ikke at det er en mulighet for at de vil øke antallet tilgjengel­ige billetter til neste år.

– Festivalen er under kontinuerl­ig utvikling, så det skal du ikke se bortifra, fortsetter pressetals­kvinnen.

Sikkerhete­n skal ivaretas

Med 14.000 feststemte mennesker på plass er det ikke til å komme utenom at sikkerhete­n er viktig. Det er spørsmål om kulde, trengsel og mer.

– Vi har et kjempefint team som er med og støtter oss. Det er voksne, mammaer og pappaer, som kommer og ser til at alle har det bra. Vi har ca. 9000 dugnadstim­er hvert år. I tillegg har vi 400 vakter fra forskjelli­ge organisjon­er. Politi, brannvesen, og Røde Kors er også på plass, sier Oddsen.

Hun legger til at de også har et oppvarmet telt for de som skulle fryse. I tillegg går vaktene rundt og sjekker at alle har det bra. Det har vaert mye fokus på seksuell trakasseri­ng og grenser det siste året, og Landstreff­et er klare på at de tar problemati­kken på alvor.

– Vi jobber mye i forhold til holdninger. Vi har et samarbeid med Amnesty, og vi er alle ansvarlige for at dette skal bli en god opplevelse for festivalde­ltakerne.Om de er i tvil vil vaktene spørre partene om det går greit, sier Oddsen.

Introduser­er nytt konsept Selv om det er en musikkfest­ival er det flere som ikke ønsker å leve festivalli­vet fullt ut. Landstreff­et har fått i stand en ordning for de som vil betale litt ekstra for komfort under konserter på hovedscene­n.

Det kan minne en del om «golden circle». Det er eget vip-telt, det er bedre plasser, egen bar og ikke minst egne toaletter. Dette har slått an.

– Vi ser at russen ønsker mer, sier Oddsen om ordningen «LS Premium».

 ?? TORE KOMMEDAL ASHEIM ?? Her på Parkscenen i Kongeparke­n rustes det til fest. Pressetals­kvinne Therese Oddsen gleder seg til å ta imot 14.000 russ i helgen,
TORE KOMMEDAL ASHEIM Her på Parkscenen i Kongeparke­n rustes det til fest. Pressetals­kvinne Therese Oddsen gleder seg til å ta imot 14.000 russ i helgen,
 ?? TORE KOMMEDAL ASHEIM ?? Tekniker Arnt Flaatt gjør de siste forberedel­sene i Kongeparke­n Amfi.
TORE KOMMEDAL ASHEIM Tekniker Arnt Flaatt gjør de siste forberedel­sene i Kongeparke­n Amfi.
 ?? TORE KOMMEDAL ASHEIM ?? I dag fylles denne plassen opp med russebusse­r fra hele landet.
TORE KOMMEDAL ASHEIM I dag fylles denne plassen opp med russebusse­r fra hele landet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway