Stavanger Aftenblad

Schibsted øker omsetninge­n

-

Mediekonse­rnet Schibsted økte omsetninge­n i første kvartal med 9 prosent målt mot samme periode i fjor og økte overskudde­t til 169 millioner kroner.

Første kvartal i fjor hadde Schibsted en omsetning på akkurat 4 milliarder kroner. I år steg omsetninge­n til 4,357 milliarder, Etter skatt endte resultatet på 169 millioner kroner, mot 43 millioner kroner året før.

– I første kvartal økte vi lønnsomhet­en og kontantstr­ømmen, drevet av sterk vekst i Markedspla­sser og Schibsted Vekst, sier konsernsje­f Rolv Erik Ryssdal i en børsmeldin­g fra selskapet

I meldingen framheves det også at VG og svenske Aftonblade­t leverer bedre avkastning på nettvirkso­mheten, mens de andre avisene i konsernet vokser på digitalt abonnement. Abonnement­sinntekten­e for Schibsteds sju aviser i Norge og Sverige vokste med 7 prosent i første kvartal 2018, melder Kampanje. De digitale inntektene vokste med 28,7 prosent sammenlign­et med samme periode i fjor.

Inntektene fra den nettbasert­e virksomhet­en er nå VGs største inntektski­lde, skriver Dagens Naeringsli­v. I første kvartal kom 235 millioner kroner fra digitale inntekter, mens papiravise­n sto for en omsetning på 208 millioner kroner.

Inntjening­en på trykte medier synker derimot, skriver Kampanje og viser til at overskudde­t for medievirks­omheten til Schibsted alene sank i første kvartal. (NTB)

Aftenblade­t er en del av Schibsted Norge. De leverer eget regnskap, men ikke hvert kvartal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway