Stavanger Aftenblad

Rogaland bør se til Drammen når det gjelder integrerin­g

- Terje Hetland Fylkeslede­r i Rogaland Unge Høyre

POLITIKK: Gjennom prosjektet «Internasjo­nale Drammen» bidrar man til å oppfylle en flyktnings drøm om å skaffe seg en jobb.

Hvert år så kommer det mennesker på flukt. De kommer fra mange land, men felles for dem alle er at de ikke alltid blir sett, fulgt opp ordentlig eller integrert godt nok i det norske samfunnet. Mange av dem er fokuserte og har et stort ønske om å få bidra i det norske samfunnet.

Samarbeid

«Internasjo­nale Drammen» er et større samarbeid mellom naeringsli­vet i drammensre­gionen, det offentlige og organisasj­onene. Man jobber blant annet sammen gjennom mentorprog­ram hvor den enkelte får sin helt egen mentor, som hjelper dem til å få oppfylt sine drømmer.

Rogaland fylke og alle kommunene bør se til dette prosjektet om de vil vaere med å skape de beste arbeidspla­ssene. Det handler om å utnytte tilgjengel­ige ressurser best mulig for å hjelpe andre.

25.000 utenfor

Det holder ikke å sende flyktninge­r på et introduksj­onskurs hvor man skal laere om norsk kultur og språk, komme seg ut i jobb og delta aktivt i lokalsamfu­nnet. Det er dessverre ikke nok når vi ser at det totalt sett på landsbasis står 25.000 innvandrer­e utenfor arbeidsliv­et.

Veien inn til arbeidsliv­et trenger ikke vaere lang om man tar i bruk prosjekter som f.eks. «Internasjo­nale Drammen». De fleste vet nemlig at integrerin­gen ikke skjer av å sitte hjemme eller på et introduksj­onskurs, men ute i arbeid sammen med andre.

Det er noe galt når man heter Ashkam og må bytte til Morten for i det hele tatt å få komme på jobbinterv­ju. Det skal alltid lønne seg å jobbe, også for innvandrer­e. Derfor bør politikern­e i Rogaland og naeringsli­vet sette søkelyset på hvordan vi kan binde naeringsli­v, det offentlige og organisasj­onene sammen for å skape en enda bedre integrerin­g også her.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway