Stavanger Aftenblad

La Folkebadet i Jåttåvågen hvile lenge

- Tordis Høie Nystrøm Stavanger

STAVANGER: Skulle politikern­e «finne» noen kroner, hvorfor ikke bruke dem til å lage små badestrend­er der hvor folk bor?

Aftenblade­t tar opp saken vedrørende hundebaesj­posene som kastes rundt i naturen, og det er kjempebra. En ting er alle de sløve som ikke gidder å ta posen med seg, men vi er mange som ønsker at det kunne vaert dunker til å kaste posene i.

Ikke økonomi til å tømme

Det står en dunk på hjørnet av Nymansveie­n/Islandsgat­a, og det er den eneste jeg har sett. I Emmaus finnes ingen, heller ikke lenger borte rundt friområdet. Ifølge kilder jeg har snakket med, sier Parkvesene­t at de ikke har økonomi til å ha noen til å tømme hvis det blir satt ut dunker.

Dette bør da vaere et politisk problem, vil vi ha det fint rundt oss, koster det. Og jeg går ut fra at Nav har arbeidsled­ige som kunne settes til den jobben. Politikern­e finner penger hvis det er noe som betyr noe for dem, men denne saken er nok ikke slik. Folkebad i Jåttåvågen til én milliard ville jo vist mer igjen, men hva med de dagligdags­e tingene som ikke blir prioritert?

En ting er at et evt. Folkebad bygges med lån, men driften er det ikke penger til. Etter ca. 20 år i politikken vet jeg at det er lett og kjekt å bygge, og vi må jo vaere best, men nå synes jeg faktisk at den politiske ledelsen i byen vår bør ta rev i seilene og la denne saken hvile til vi har råd å bygge den.

Behøver ikke å vaere best i alt

Skulle politikern­e «finne» noen kroner, hvorfor ikke bruke dem til å lage små badestrend­er der hvor folk bor? Mye enklere og billigere, kanskje dere ikke får så mye skryt da, men godt sunt folkevett er ikke å kimse av det heller.

Vi behøver ikke å vaere best i alt. Bruk heller «overskudde­t» til rehabilite­ring, flere ansatte i sykehjem og barnehager, og la Jåttåvågen hvile lenge! Iallfall til vi har fått økonomi til å drifte det uten å skjaere til beinet på mye viktigere ting!

Vi behøver ikke å vaere best i alt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway