Stavanger Aftenblad

Husk å ta med deg ekstra pose til søppel

- Inger Liv Thaule Stavanger

SANDNES: Sammen må vi klare å holde Lutsivassd­raget fint.

Sandnes: Iblant er jeg på kanotur i Lutsi-vassdraget. Denne uken fant jeg en fin, liten bukt i Storavatne­t, en tørr sivstrand ca. 20 meter lang, hvor jeg gikk i land. Søppelet lyste imot meg!

Da jeg padlet videre, var kanoen fylt opp av to store søppelsekk­er og sju baereposer fulle av plastsøppe­l! Blant innholdet var det svaert mange svarte blomsterpo­tter(!), brusflaske­r, isbokser, sjokoladep­apir, turkopper og vannkanner; altså typisk søppel fra hytter, småbåter og turfolk.

Dette er det flotteste turområdet i Sandnes kommune og benyttes av mange. Det er også et rikt fugleliv her, og mange ender hekker på holmene og i sivet. Det er mange koselige bukter og strender. Søppelet som jeg fant, og det var bare i en bukt i et ferskvann, kom ikke fra fiskeriene, fra England eller fra kontinente­t. Nei, det kom fra oss hyttefolk, og fra oss som koser oss med turer i dette vassdraget.

Søppelet følger strømmen fra vann til vann, og mye av det følger helt sikkert elven ned til utløpet ved Ims.

Neste gang du er på tur: Husk å ta med deg ekstra pose til søppel! Sammen må vi klare å holde vassdraget fint. Og til dere som savner flytebrygg­en etter vinteren: Det finnes et par av dem et stykke nede i elven på vei mot Ims.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway