Stavanger Aftenblad

– Det er blitt en tradisjon

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Tore Kommedal Asheim tore.kommedal.asheim@aftenblade­t.no

FOTBALL: Vikingdøda­ren Omar Fonstad el Ghaouti scoret, jublet og meldte friskt da Bryne tok seg videre i cupen etter å ha slått ut Viking for fjerde gang på rad.

– Det var et kjempeoppg­jør. Og først og fremst en lagseier. Totalt sett var vi bedre enn Viking, og det var deilig å slå dem ut. Det er blitt en tradisjon å vinne mot dem, sier 28-åringen og smiler bredt.

Målscorere­n fornektet seg ikke da sjansen bød seg tre små minutter før slutt.

– Det var moro å score, men det er jeg vant til, sier han ubeskjeden­t.

Ulf og EIK også videre

Bryne var ikke det eneste rogalandsl­aget som tok seg videre til cupens tredje runde. Vikings divisjonsk­ollega Sandnes Ulf tok seg videre etter at Vidar ble slått 1-0 på Sandnes stadion. Kachi Hope Ugwuadu ble matchvinne­r for Bengt Saeternes’ gutter.

Egersund slo 1. divisjonsl­aget Jerv 2-1 på Husabø. Også den kampen ble en skikkelig cupthrille­r. Kenneth Grande ble den store helten for Egersund med sin straffesco­ring på overtid.

Det gikk mot overtid på Bryne stadion også. Viking hadde et spillemess­ig overtak, men begge lag kriget godt og jobbet iherdig. Begge lag fikk også hver sin nettkjenni­ng annullert for offside.

Kaos-mål

Men etter 87 minutter falt avgjørelse­n. Brynegutte­n Tord Salte skulle klarere en ball ut av eget felt. Den traff Steffen Ernemann i baken, dalte i en bue tilbake i feltet. Og der lå Omar Fonstad el Ghaouti og vaket.

Jobben med å sende Viking ut av cupen (for fjerde gang på like mange forsøk) tok Bryne-spissen på strak arm.

Noe «mister Bryne», Gabriel Høyland, satte stor pris på.

– Det er ikke spennende lenger. Vi gjør jo dette hver gang, sier Bryne-legenden og ler.

Trener Ole Hjelmhaug, som selv spilte på Bryne-laget som tapte cupfinalen for Viking i 2001, strålte naturligvi­s etter kampen. Hverken iskald vind eller striregn kunne stoppe sogningen fra å nyte øyeblikket sammen med hjemmefans­en.

Videoklipp motiverte

– Hver kamp lever sitt liv, og det gjorde denne også. Vi ble presset litt i 1. omgang, men holdt nullen. Da ble det lettere i 2. omgang, sier Hjelmhaug.

Som brukte gamle videoklipp for å vise spillerne hvor kjekt det er å slå Viking.

– Jeg er voldsomt glad for at spillerne fikk oppleve det å vinne mot Viking. Spesielt her, det er lenge siden vi har gjort det på hjemmebane, sier Hjelmhaug.

Viking-spillerne var naturlig nok skuffet etter å ha blitt sendt på hodet ut av cupen av den gamle erkerivale­n.

– Det var jo et element av flaks inne i bildet her. Og tilfeldigh­eter. Det er surt uansett hvordan du taper, men selvfølgel­ig var dette surt. Men vi har ikke tid til å surmule så lenge. Det kommer nye kamper raskt her, sier Julian Ryerson.

– Dette er fotball på godt og vondt. Og det er på en måte det som er sjarmen med cupen. Men jeg mener vi var det beste laget og fortjente å gå videre. Vi gjorde det som kan forventes av oss, men det var stang ut. Og sånn er det av og til i fotball. Vi tar dette tapet som mannfolk. Vi er skuffet og forbannet, men vi må glemme det så fort som mulig, sier Steffen Ernemann.

Viking møter Notodden på søndag, mens Bryne møter Vidar på Lassa i morgen.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Bryne-spissen Omar Fonstad el Ghaouti ble matchvinne­r mot Viking onsdag. Her i duell med Tommy Høiland, mens Kristian Thorstvedt følger nøye med.
FREDRIK REFVEM Bryne-spissen Omar Fonstad el Ghaouti ble matchvinne­r mot Viking onsdag. Her i duell med Tommy Høiland, mens Kristian Thorstvedt følger nøye med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway