Stavanger Aftenblad

Norge til VM med svekket lag og alt å vinne

- Kristian Oftedal Kvendseth kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Sju Oilersspil­lere er med i den norske troppen som VMåpner mot Latvia lørdag. – Jeg skjønner at noen synes det er spesielt, sier Oilers-sjef Pål Haukali Higson.

Ingen Zuccarello. Ingen Patrick Thoresen. Og trolig ingen Andreas Martinsen.

Men Villiam Strøm er med i den norske troppen som VMåpner mot Latvia i morgen. Det samme er seks andre Oilers-spillere.

Norge kommer til VM uten flere av sine best. Spesielt offensivt kan det fort bli tynt for trener Petter Thoresen. Men landslaget har vist tidligere at de kan overraske. De stoler på at et solid defensivt spill og et sterkt kollektiv skal gi nok poeng til å unngå nedrykk fra A-puljen.

– Forfallene har egentlig ikke så mye å si. Vi må satse på kollektive­t uansett hvem som spiller. Det er det som gjør at vi har en sjanse mot de beste i verden, sier Mathias Trettenes.

Stavanger-mannen er bare 24 år, men likevel i ferd med å gå på sitt fjerde VM for Norge.

– Det handler om å vaere solide bakover. Det viste vi at vi kan vaere i oppkjøring­en til mesterskap­et. Fortsetter vi med det, og i tillegg får litt flyt i angrepsspi­llet, kan vi gi alle lag trøbbel, sier Trettenes som trolig får mer offensivt ansvar i laget denne gangen.

Oilers-spillerne dominerer

At Zuccarello er borte, at Andreas Martinsen er opptatt med sluttspill i Nord-Amerika, at Patrick Thoresen ikke er med på grunn av familiaere hensyn eller

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway