Stavanger Aftenblad

Norges tropp

-

y Målvakter: Lars Haugen (Färjestad), Henrik Haukeland (Timrå), Henrik Holm (Oilers). y Backer: Christian Bull (Storhamar), Alexander Bonsaksen (Iserlohn), Stefan Espeland (Vålerenga), Jonas Holøs (Fribourg), Johannes Johannesen (Oilers), Villiam Strøm (Oilers), Dennis Sveum (Oilers), Daniel Sørvik (Litvinov). y Løpere: Anders Bastiansen (Frisk Asker), Kristian Forsberg (Oilers), Michael Haga (Mora), Ludvig Hoff (North Dakota), Tommy Kristianse­n (Sparta), Tobias Lindström (Vålerenga), Ken André Olimb (Linköping), Mathis Olimb (Linköping), Thomas Valkvae Olsen (Södertälje), Niklas Roest (Sparta), Martin Røymark (Modo), Eirik Salsten (Oilers), Steffen Thoresen (Storhamar), Mathias Trettenes (Oilers).

at Alexander Reichenber­g heller ikke spiller på grunn av kneskade, er ikke noe de norske spillerne i troppen tenker på.

De bruker heller ikke noe energi på at de viktige backene Henrik Ødegaard og Mattias Nørstebø har meldt forfall.

I stedet gir alle fravaerene muligheter til andre spillere. Blant annet sju fra Oilers-laget som kom på 6. plass i grunnserie­n og røk ut av kvartfinal­en i sluttspill­et.

– Når du sier høyt at lag nummer seks i Norge har med sju spillere i VM-troppen, høres det spesielt ut. Det er klart. Men dette er spillere som har levert bra for landslaget over tid, sier Oilers-direktør Pål Haukali Higson.

– Hva tenker du om de norske sjansene til å ta en kvartfinal­eplass?

– Det blir et spennende mesterskap. Vi har et solid lag, men mangler offensiv spisskompe­tanse. Mye vil falle på en rekke i det offensive spillet. Vi er sårbare. En kvartfinal­e vil vaere en enorm opptur. Jeg tror mer at det blir en kamp for å overleve, sier sportsdire­ktøren.

Også Dennis Sveum medgir at det er spesielt med sju Stavanger-spiller på landslaget.

– Det er jo spesielt, i hvert fall når du tenker på sesongen vi hadde i Stavanger. Det har vaert

et diskusjons­tema i garderoben. Det er klart det kommer spørsmål når du går fra å vaere best til knapt å klare en plass i sluttspill­et. Det er mange som lurer på hva det var som skjedde denne sesongen, sier Oilers-backen.

Mesterskap­et i Danmark blir hans tredje VM for Norge.

Fin trygghet i laget

– Kvartfinal­e vil alltid vaere målet. Så mangler vi jo en del nøkkelspil­lere denne gangen. Men det gjør egentlig ikke noe med målsetning­en. Vi måtte spilt på samme måte uansett for å ha suksess.

– Hvilken måte er det?

– Vi må vaere disipliner­te bakover, vaere tålmodige, utnytte overtallss­jansene våre og ha en god keeper. Vi har spilt på den måten i oppkjøring­en og har en fin, defensiv trygghet i laget, sier landslagsb­acken.

Norge har leverte brukbare resultater i treningska­mpene før VM. Det er seks uker siden de første spillerne samlet seg for å starte oppkjøring­en til mesterskap­et i Danmark. Siden har det blitt to knepne tap mot Russland, seier mot Latvia, seier og tap mot Sveits, seier og tap mot Hviterussl­and.

PS: De fire beste lagene fra gruppen går til kvartfinal­e. Laget som havner på sisteplass rykker ned til B-VM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway