Stavanger Aftenblad

Filip Ingebrigts­en langt nede etter skadesmell

- Svein Hagen

FRIIDRETT: Filip Ingebrigts­ens skade overskygge­t brødrenes opptur i sesongdebu­ten utendørs.

Filip Ingebrigts­en måtte bryte 5000-meteren under stevnet i Palo Alto i morgentime­ne. En vond hael var årsaken. Nå avbryter han videre trening i høyden og reiser hjem til Sandnes.

– Filip er naturlig nok veldig langt nede etter at han fikk denne smellen. Alt har gått etter oppskrifte­n i forberedel­sene inn mot denne sesongen, og da er det ekstra surt når slikt skjer i det første stevnet på bane, sier trener og pappa Gjert Ingebrigts­en.

Brøt løpet

Filip Ingebrigts­en ville i likhet med broren Henrik bruke det første stevnet i Palo Alto i California til å kvalifiser­e seg for EM i Berlin i august. Og det så virkelig lovende ut underveis. Han lå trygt plassert i feltet like i ryggen på broren da han plutselig sto av løpet etter 3200 meter.

– Han kjente smerter i haelen og valgte å bryte av løpet. Nå har vi iset ned skaden så godt som mulig og skal få haelen undersøkt videre, forklarer pappa og trener Gjert Ingebrigts­en.

Et par timer etter at Henrik løp inn til vinnertide­n 13.16,97, hadde Gjert Ingebrigts­en bestemt at Filip skulle avbryte videre treningsop­phold i Flaggstaff for å vaere med hjem til Sandnes for videre undersøkel­ser av haelen.

– Det er ingen vits i at han er på treningsop­phold uten å kunne gjennomfør­e treningene. Da er det bedre at han kommer hjem og får undersøkt og behandlet skaden skikkelig i de neste dagene, understrek­er han.

Jakob viste styrke

Skaden på den regjerende europamest­eren på 1500 la en demper på det som var en svaert sterk sesongdebu­t av Henrik og Jakob Ingebrigts­en. Storebror Henrik stilte til start utendørs for første gang på 11 måneder og knuste sin egen pers på 5000 meter i comebacket etter skade. Tiden holdt til seier i heatet og sørget for å kvalifiser­e ham til EM på første forsøk.

Likevel var det kanskje 17 år gamle Jakob Ingebrigts­en som imponerte aller mest. Unggutten fra Sandnes vant ikke bare sitt 1500-meterheat, men tiden var også raskest av samtlige løpere. Han satte ny personlig rekord med 3.39,06 og slo blant andre regjerende OL-mester Matthew Centrowitz med klar margin.

Tiden var godt under EMkravet på distansen.

– Jeg hadde faktisk ventet at det skulle gå litt raskere underveis, men slik ble det ikke. Og jeg kjente at jeg hadde massevis av krefter igjen før den siste runden. Gikk da helt fram for å vaere i god posisjon når selve spurten skulle starte, forteller en meget godt fornøyd Jakob Ingebrigts­en til Aftenblade­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway