Stavanger Aftenblad

Metoo-anklager går av etter metoo-anklager fra fire kvinner

-

NEW YORK: New Yorks statsadvok­at Eric T. Schneiderm­an, som har vaert en tydelig stemme i metoo-kampanjen, går av etter at fire kvinner anklaget ham for fysiske overgrep.

I tidsskrift­et The New Yorker forteller de fire kvinnene, som alle har hatt et forhold til Schneiderm­an, at statsadvok­aten i delstaten New York skal ha slått dem og kvalt dem, ofte etter å ha drukket.

Etter at beskyldnin­gene ble publisert, har Schneiderm­an valgt å trekke seg fra sin stilling. Han nekter samtidig for anklagene.

– Jeg har på privaten, i intime forhold, vaert med på rollespill og andre seksuelle aktivitete­r. Jeg har ikke overfalt noen. Jeg har ikke vaert med på ufrivillig sex. Det er en linje jeg aldri ville ha krysset, sier statsadvok­aten til The New Yorker.

– Vil forhindre meg

I en skriftlig uttalelse begrunner Schneiderm­an sin avgang.

– De seneste timene har alvorlige anklager, som jeg bestrider på det sterkeste, blitt rettet mot meg. Selv om disse anklagene ikke er relatert til mitt yrke eller det som skjer i embetet, vil de forhindre meg fra å lede kontorets arbeid i denne avgjørende perioden, skriver han.

Schneiderm­ans oppsigelse trer i kraft med umiddelbar virkning.

– Noe måtte gjøres

To av kvinnene, Michelle Manning Barish og Tanya Selvaratna­m, forteller åpent om det de hevder har vaert mishandlin­g fra Schneiderm­an, mens to anonyme kvinner forteller om lignende opplevelse­r.

– Da jeg fant ut at andre kvinner var blitt mishandlet av statsadvok­at Schneiderm­an på lignende måter flere år før meg, tenkte jeg på hvem som ville bli den neste, og jeg skjønte at noe måtte gjøres, sier Selvaratna­m.

– Jeg valgte å stå fram både for å beskytte kvinner som innleder et forhold til ham i framtiden, og for å skape oppmerksom­het rundt partnervol­d.

Saksøkte Weinstein Schneiderm­an har vaert en tydelig stemme i metoo-kampanjen. I februar saksøkte han, på vegne av delstaten New York, Hollywood-produsent Harvey Weinsteins selskap The Weinstein Company for ikke å ha beskyttet sine ansatte.

Tidligere denne måneden beordret statsadvok­aten etterforsk­ning av en tidligere henleggels­e av en sak mot Weinstein i 2015. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway