Stavanger Aftenblad

Feilslutni­nger om nytt hotell på Kvitsøy

- Stein Flom-Jacobsen Gruppelede­r i Kvitsøy Frp

UTBYGGING: Kristian Pallesen har en interessan­t meningsytr­ing i Aftenblade­t 6. mai om Alfred Ydstebøs (Base Property) planer om hotellbygg­ing på Kvitsøy.

Dessverre mener Kvitsøy Frp at slutningen­e på en del områder er feil. Han skriver at «ordfører og kommunen er tilsynelat­ende positive til prosjektet» For det første har ordføreren (Mirjam Ydstebø) allerede meldt seg inhabil, og varaordfør­er behandler alle henvendels­er om dette.

Når det gjelder begrepet «kommunen», så er det noe usikkert hva Pallesen mener. Dersom han mener administra­sjonen, så har Kvitsøy Frp stor tiltro til at Rådmannen med stab behandler også dette profesjone­lt. Med hensyn til kommunepol­itikerne, inkludert meg selv, så er de fleste nysgjerrig­e, men har ikke gjort seg opp en mening av den enkle grunn at man ikke har fått saken til behandling.

Helt feil fremstilli­ng

Å fremstille disse foreløpige tankene om hotell som at «sauene forsvinner», eller at det blir «sesongbase­rte arbeidspla­sser», mener vi er helt feil. Ifølge den informasjo­nen vi fikk på folkemøtet, er nettopp vaer, natur, himmel og hav blant de viktigste kriteriene for en eventuell bygging. Å følge Pallesens tanke om å ha et hotell på Krågøy, i et naeringsom­råde, tror vi er en vaert dårlig idé. Et slikt hotell kan heller ikke påbegynnes før Rogfast åpner.

Ikke tatt standpunkt

Når dette er skrevet, så vil jeg gjøre oppmerksom på at jeg og resten av Kvitsøy Frp av naturlige grunner ikke har tatt noe standpunkt. Når saken kommer opp, så vil vi behandle den og ta hensyn til arbeidspla­sser, naeringspo­litikk (inkl. landbruket), naturen og andre faktorer. Totalt skal må et slikt prosjekt gi en fordel for folk flest, dvs. kvitsøybue­n, dersom det skal bli noe av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway