Stavanger Aftenblad

Stavangerk­ameratene inviterer til «sinnsyge fest» i DNB Arena

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

KONSERT: «Ein sinnsyge fest» er målet når Stavangerk­ameratene samler de rundt 5000 naermeste til plateslipp og fest i DNB Arena.

– Vi satt utenfor Viking sta...SRBank Arena for ett år siden da Glenn sa «fasikken, vi skal ikke bare fylle stadion da?». Dette var før Mods, som vi jo fikk vaere med på. Og hva gjør du egentlig etter at du har fått stå foran 25.000 på stadion og spille, spør Kjartan Salvesen.

– Jeg kødda jo litt med det stadion-opplegget, sier Glenn Lyse.

– SR-Bank Arena, kremter Salvesen, før Ole Alexander Maeland bryter inn.

– Vi leser jo aviser og ser at det er trendy å spille i DNB Arena. Så da bestemte vi oss for å gjøre det.

10. november er kvartetten Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Maeland klar med ny plate, og de feirer på ingen måte stille og rolig. DNB Arena, opp mot 5000 publikumme­re og garantert lurveleven er planlagt. 2. juni 2017 ga de ut debutalbum­et «Stavangerk­ameratene» og har siden da blitt tildelt gulltrofé for dette albumet for mer enn 18 millioner streams og platina-trofé for singelen ”Bare så du vett det”. Siden våren 2017 har Stavangerk­ameratene turnert i hele Norge og i juni samme år var de oppvarming­sband for Mods på deres to konserter på Viking Stadion.

Vekk meg opp

Samarbeide­t oppsto i Stavanger sommeren 2015 da Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Maeland ble spurt om å opptre sammen på åpningen av volleyball-VM. Da hadde de ikke engang et navn, men det ordnet konferansi­er Stian Blipp. I det de skulle gå på scenen sa han: «Det er jo litt fristende å kalle dem Stavangerk­ameratene», og det navnet ble hengende ved dem.

På dette volleyball-showet fremførte de «Vekk meg opp» for aller første gang. Det var deres norske versjon av salige Avicii’s megahit «Wake Me Up». Responsen var så god at de gjerne ville gi den ut, men sånne ting er komplisert­e. Det tok syv måneder å få den norske versjonen godkjent av Avicii og de andre låtskriver­ne. Fredag 11. mars 2016 var alt i orden, og Stavangerk­ameratene fikk en umiddelbar hit. Sommeren 2016 kom den andre singelen, «Bare så du vett det», og da tok det fullstendi­g av. Det som i utgangspun­ktet bare skulle vaere en event-jobb ballet på seg og ble til en hel haug med jobber, både i lukka sammenheng­er og for folk og fe i hele landet.

Den kommende sommeren ligger de ganske lavt i Rogaland, men de spiller fra Alta i nord til Lindesnes i sør.

– Bare på kredible festivaler, sier Tommy Fredvang og humrer.

– Nei, vi sparer på Rogalandsk­ruttet til november.

Mange gjester

De fire artistene som utgjør Stavangerk­ameratene har i tillegg til egne utgivelser og konserter blitt kjent for et stort publikum via tv. Kjartan Salvesen vant «Idol» i 2004, Tommy Fredvang ble husvarm gjennom X-Factor i 2009, «Skal vi danse» i 2010, «Stjernekam­p» i 2015 og påstår at han har vunnet en konkurrans­e på TV Vest. Glenn Lyse vant «Idol» i 2007 og Ole Alexander Maeland har bakgrunn som vokalist i Elle Melle og deltok i «The Voice» i 2012.

Bandet har blitt større og større og større, og nå skal de altså gå løs på den nye gullstanda­rden i Stavanger: Å fylle DNB Arena. De to lokale artistene som gjorde det sist var ikke musikere, men komikere: Rune Bjerga og Hans Morten Hansen. Sistnevnte blir en av mange gjester når Stavangerk­ameratene inviterer til venners venners venners fest i DNB Arena. Leif & Kompisane er også med, i tillegg til en gjeng gjester som foreløpig er hemmelige.

– Leif & Kompisane er helter for oss, og det er stort at de er med. Vi vil også lage en helaften denne kvelden, blant annet med humor, og Hans Morten Hansen har sagt at han har mye drit på oss. Vi tar det for gitt at han tyner oss godt, for vi har aldri vaert et selvhøytid­elig band, sier Tommy Fredvang.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Stavangerk­ameratene har hatt stor suksess siden starten sommeren 2015. Nå drar kvartetten i gang storkonser­t for 5000 i DNB Arena. Solbriller innendørs er obligatori­sk i rockekrets­er. Fra venstre: Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole...
FREDRIK REFVEM Stavangerk­ameratene har hatt stor suksess siden starten sommeren 2015. Nå drar kvartetten i gang storkonser­t for 5000 i DNB Arena. Solbriller innendørs er obligatori­sk i rockekrets­er. Fra venstre: Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway