Stavanger Aftenblad

Treneren vil ha Bryne videre, klubbsjefe­n prioritere­r opprykk

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Trener Ole Hjelmhaug har et mål om å få Bryne til 4. runde i NM, han nekter å vekte cup mot opprykk. Klubbsjef Asle Tjøtta lever godt med cuptap for Sandnes Ulf hvis laget slår tilbake med serieseier.

– Er det viktigere for Bryne å slå Viking og Sandnes Ulf i cupen enn å ende sesongen med opprykk til Obosligaen?

Trener Hjelmhaug besvarer Aftenblade­ts utfordring slik:

– Jeg vil vinne alle fotballkam­per, og jeg ønsker at Bryne skal vaere i cupbollen når fotballfor­bundet trekker 4. runde. Jeg tenker kamp for kamp.

Daglig leder Asle Tjøtta svarer atskillig tydeligere:

– Nei, nei, nei. Pri ein er ligaen. Hvis vi blir utslått av Sandnes Ulf, men vinner seriekampe­n mot Nardo søndag, er det helt ok.

– Ole svarer slik trenere svarer, og for all del, det er utrolig bra med cupen, masse oppmerksom­het, gode inntekter. Men til sjuende og sist er opprykk viktigst, understrek­er Tjøtta.

Ole Hjelmhaug og medtrener Even Sel overtok ansvaret for å få Bryne-laget på sportslig rett kjøl midtsommer­s for snart to år siden. De har fått tid til å bygge sitt eget med mange unge og mange nye hentet inn. Høsten i fjor ødela opprykksmu­lighetene, årets serieseson­g er innledet med én seier, to uavgjort og ett nederlag.

Fem poeng etter fire kamper, og fem poeng bak lederlaget KFUM Oslo.

På Jaeren er kravet fra fansen entydig: Bryne skal tilbake til 1. divisjon. 45 år sammenheng­ende i norsk toppfotbal­l til og med nedrykksår­et 2016, skal ikke bli brutt mer enn to sesonger.

Ole Hjelmhaug, tidligere mangeårig spiller også i Bryne, vet hvordan jaerbuen reagerer, hvordan humøret svinger.

– Hvordan oppfatter du presset fra supportern­e?

– Jeg merker egentlig ingenting, men vet at de snakker, at de lar seg rive med når vi vinner, men har lett for å reagerer negativt når det ikke går så bra.

– Hvilke reaksjoner har du fått direkte?

– Folk var glade da vi slo ut Viking, de har sine meninger. Det må de få lov til. Når vi vinner, er det spillerne som får skryt, når vi taper er det min feil. Det hører med når du trener Bryne.

– Hva tenker du innerst inne når fansen svinger slik?

– Jeg er ikke på sosiale medier, får ikke med meg så mye direkte. Vi kan legge en plan og treffe maks som mot Viking, men som trener kan du aldri gardere deg mot personlige feil.

– Hva har overrasket deg positivt og negativt disse to årene?

– Ingenting. Bryne er Bryne med kravstore fans. Slik skal det vaere.

– Hva syns du om prestasjon­ene?

– Vi var bedre på samme tid i fjor. I år har det vaert middels, men jeg er veldig rolig.

– Ok i første kamp mot Fløy (1– 1), bra defensivt mot EIK (0–0), god kamp mot Kjelsås (2–0) og bra 80 minutter mot Vidar (2–3).

– Vi utvikler oss, ser fremgang. Kanskje skulle vi hvilt noen mot Vidar etter utladninge­n mot Viking, men det er for sent å gjøre noe med nå.

– Hvordan syns du de nye utenfra har levert?

– Omar Fonstad El Ghaouti scorer mye selv om han har vaert i en liten down nå, han trenger selvtillit. Erik Rosland er god, men kan bli mer egoistisk, Vegard Skjørestad blir bedre og bedre og Pål Fjelde vet vi vil levere.

– Så har vi fått en keeper av klasse, Igor Spiridonov har vaert stor.

– Hva må til for at du skal vaere fornøyd når sesongen er over?

– Vi skal klatre mot toppen, vi skal ha et Bryne-lag som våger å angripe og scorer mange mål.

– Hvordan skal dere slå storebror fra Sandnes i cupen?

– Jeg vet ikke om du skal kalle Sandnes Ulf for storebror. Det er en tøff motstander vi får bryne oss på, spillerne må bare tenke en uke bakover i tid, opptre og vaere på som mot Viking.

–Vi tok en gyllen mulighet med begge hendene, opplevde gleden sammen med publikum. Vi har et sterkt ønske om å vaere med i trekningen til 4. runde, understrek­er Ole Hjelmhaug.

 ?? EGIL Ø. NAERLAND ?? Trener Ole Hjelmhaug vil ikke kalle Sandnes Ulf storebror og ser gode muligheter for ny Bryne-seier i cupen onsdag kveld.
EGIL Ø. NAERLAND Trener Ole Hjelmhaug vil ikke kalle Sandnes Ulf storebror og ser gode muligheter for ny Bryne-seier i cupen onsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway