Stavanger Aftenblad

Her fjerner Viking reklamen på tribunen

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Det er ventet over 10.000 tilskuere når Viking og Sandnes Ulf barker sammen 16. mai. Da må reklamen vike.

I går tok alle på Viking-kontoret i et tak da et stort reklameban­ner ble rullet av stolsetene på SR-Bank Arena. Det trengs. Snart skal det nemlig sitte tilskuere på disse setene.

Salgssjef i Viking, Børge Moi Nilsen, er glad for å kunne ta på arbeidshan­skene. Spesielt når reklameban­ner må vike for betalende tilskuere.

Når Sandnes Ulf kommer på besøk 16. mai ventes det over 10.000 tilskuere.

Fotballens festdag ligger an til å bli nettopp en folkefest i Jåttåvågen.

– Det er en liten milepael å få fjernet disse bannerne som dekker setene her. Målet på sikt er jo at alle bannerne skal vekk, sier han til Aftenblade­t.

Fire bannere er allerede fjernet. Men flere må bort for å få plass til alle som ønsker å se 16. mai-kampen fra tribunen.

– Jeg kan nesten garantere 10.000 tilskuere. Spørsmålet er heller hvor mye opp mot 15.000 vi kommer. De neste dagene er de beste salgsdagen­e for oss, sier Moi Nilsen.

Sandnes Ulf har fått 1600 plasser bak det ene målet. Moi Nilsen sier han håper og tror de benytter seg av samtlige og dermed fyller bortimot et helt felt.

–De har mobilisert bra og kommer til å bli mange.

Folkefest i 2014

Da lagene møttes i Jåttåvågen 16. mai i 2014, var det over 16.000 innenfor portene. Kampen endte 2–2.

Det blir neppe like mange denne gangen. Men at det blir trøkk og liv, det er det ingen tvil om. Viking har også snekret sammen et voldsomt opplegg utenfor stadion.

– Det er masse som skjer på festplasse­n utenfor stadion: Det blir «fan zone», det blir grilling, underholdn­ing, Tore Pang kommer og synger, vi har en DJ på baksiden av tribunen som skal skape stemning, og i tillegg kommer russen. Det blir fest og basar, sier Moi Nilsen.

Som kaller kampen et drømmescen­ario.

– Det er duket for en av de største fotballfes­tene i distriktet på mange år. Det er et lokaloppgj­ør, det begynner å bli temperatur igjen, og i tillegg er det to lag som ligger i toppen. Vi får det ikke større. Det er et drømmescen­ario.

Vil unngå køkaos

Folk på tribunen betyr også kroner i kassen for Viking. Eksakt hvor mye Viking sitter igjen med etter en sånn kamp har ikke Moi Nilsen tallet på. Men:

– Det er sannsynlig­vis den kampen med høyest billettinn­tekter i år. Og vi trenger alle inntektene vi kan få. Det er en viktig del for å klare budsjettet vårt, sier han.

Han ber publikum om å kjøpe billett på nettet. Det gjelder både Viking- og Sandnes Ulfsupport­ere.

Det er også mulig å sikre seg billett i døren på kampdag, men for å vaere sikker på å rekke kampstart og for å unngå totalt køkaos, henviser Moi Nilsen til nettet – eller til Vikingkont­oret på stadion i dagene før kamp.

–Det er viktig at folk gjør det. Kommer det 2000 i døren før kamp kan det bli problemer med å rekke avspark.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Eirik Bjørnø, fra høyre, Kjartan Salvesen, Børge Moi Nilsen, Eirik W. Henningsen og Frank Roland jobbet i går med å få fjernet reklame på tribunen. Den må vekk for å gjøre plass til tilskuere 16. mai.
PÅL CHRISTENSE­N Eirik Bjørnø, fra høyre, Kjartan Salvesen, Børge Moi Nilsen, Eirik W. Henningsen og Frank Roland jobbet i går med å få fjernet reklame på tribunen. Den må vekk for å gjøre plass til tilskuere 16. mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway