Stavanger Aftenblad

– Fast stilling til pilotene i luftambula­nsen løser ikke problemet

-

HELSE: Norsk Flygerforb­und mener tilbudet fra Babcock om fast stilling til pilotene er en avsporing fra det egentlige problemet, som ifølge dem er anbudsprak­sisen.

Onsdag ble det klart at Babcock tilbyr alle piloter i Lufttransp­ort fast stilling. En avsporing svarer, Norsk Flygerforb­und, ifølge NRK.

– Tilbudet er et skritt i riktig retning, men det er et forsøk på en avsporing fra hva dette handler om, sier forbundsle­der i Flygerforb­undet, Yngve Carlsen.

Carlsen mener det hele handler om en uvettig anbudsprak­sis. Tilbudet skal gjøre at pilotene får lønns- og arbeidsvil­kår i samsvar med det NHO Luftfart og Norsk Flygerforb­und har blitt enige om tidligere. Om pilotene vil godkjenne tilbudet, er fortsatt ukjent.

– Nå må vi først sette oss ved forhandlin­gsbordet. Det er kun pilotene som vet om de vil bli vaerende i tjeneste, sier Carlsen.

Torbjørn Lothe i NHO Luftfart avviser kritikken fra Carlsen, og viser til at tilbudet om fast jobb fjerner usikkerhet­en til pilotene.

–Hvis flygerforb­undet mener det de har sagt før, burde dette tilsi at vi nå kan diskutere den endelige tilpasning­en av et sånt avtaleverk, og finne en løsning, sier Lothe.

Forhandlin­gene vil trolig starte i løpet av neste uke. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway