Stavanger Aftenblad

To omstridte ungdomssen­tre stenges

-

To omstridte ungdomssen­tre i Bergen stenges, ett av dem midlertidi­g, fordi videre drift ikke lenger er forsvarlig.

Bergen ungdomssen­ter stenges for godt, og driften ved Vestlundve­ien ungdomssen­ter i samme by stanses inntil videre, ifølge NRK

Ledelsen i Bufetat region vest skriver i en pressemeld­ing at situasjone­n ved Vestlundve­ien ungdomssen­ter i Fyllingsda­len totalt sett er så utfordrend­e at det ikke er forsvarlig å fortsette driften på institusjo­nen. Derfor stenges den midlertidi­g.

– Vi beklager dette, men det er nødvendig slik situasjone­n er nå, sier regiondire­ktør Øistein Søvik.

Dagbladet har skrevet en rekke artikler om at ungdommer ruset seg tungt mens de bodde på Vestlundve­ien ungdomssen­ter. To rusavhengi­ge jenter på 17 og 18 år med tilknytnin­g til institusjo­nen, døde i fjor høst, ifølge avisen. En av jentene bodde der da hun døde

Vestlundve­ien er en barneverns­institusjo­n for ungdommer med de mest krevende og alvorlige atferdsvan­skene, både når det gjelder kriminalit­et, aggressiv eller voldelig atferd og rus, skriver NRK.

Samtidig opplyste kommunikas­jonssjef Trond Nygard-Sture i Bufetat region vest til Bergens Tidende onsdag at også Bergen ungdomssen­ter på Nattland stenger, og dette for godt. Institusjo­nen har måttet stenge to ganger tidligere, og i 2013 ble det sendt inn et anonymt varsel om driften på senteret.

Begrunnels­en for at de nå stenger for godt, er at «høyt fravaer blant fast ansatte gjorde at det ikke var mulig å drive forsvarlig oppfølging av ungdommene». I tillegg vises det til at Fylkesmann­en flere ganger har påpekt avvik ved tilsyn. (NTB)

 ?? RUNE STOLTZ BERTINUSSE­N, SCANPIX ?? Luftambula­nsefly fra Lufttransp­ort på Tromsø Lufthavn.
RUNE STOLTZ BERTINUSSE­N, SCANPIX Luftambula­nsefly fra Lufttransp­ort på Tromsø Lufthavn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway