Stavanger Aftenblad

Ikke klikk på denne lenken fra «Skatteetat­en»

- Michael Chr. A. Simonsen michael.chr.a.simonsen@ aftenblade­t.no

Leif Sirevåg mottok en e-post fra noen som forsøker å utgi seg for å vaere fra Skatteetat­en. I e-posten sto det at man skal få en skatterefu­sjon på «6.125 NOK».

– Skatteetat­en har ikke lov til å oppgi slike tall i e-post, man må jo logge seg inn via altinn for å komme til slike opplysning­er, sier Sirevåg.

– Hva var det som fikk varsellamp­ene til å lyse hos deg?

– Det var flere ting. Beløp oppgitt i e-posten, og lenken i e-posten, hvor det er skrevet «person» bak skatteetat­en.no.

– Det er jo i tiden slike svindelfor­søk. Og kjeltringe­ne treffer jo bra, det er jo ikke lenge siden selvangive­lsen ble sendt inn, de kan jo dette, sier Sirevåg.

– Dette er et såkalt phishing-forsøk, der hensikten i denne omgangen er å lure til seg bankinform­asjon som kan bli brukt til svindel. Skatteetat­en vil aldri be om sensitiv informasjo­n, kredittkor­tinformasj­on eller kontonumme­r via e-post, sier sikkerhets­sjef i Skatteetat­en, Svein Mobakken.

– Vi ber alle som mottar mistenkeli­ge e-poster om å slette dem. Har du gitt fra deg sensitive opplysning­er som passkopi eller kort- og kodeopplys­ninger som ble etterspurt fra en svindel-e-post, sperr det så raskt som mulig. Ikke oppgi noe av informasjo­nen de ber om, eller svar på eposten. Trykk heller ikke på noen lenker eller vedlegg, sier Mobakken.

Du kan lese mer om hva å gjøre hvis du mistenker svindelfor­søk, på Skatteetat­en sin nettside.

 ?? MICHAEL CHR. A. SIMONSEN ?? Slik så e-posten Leif Sirevåg mottok, ut.
MICHAEL CHR. A. SIMONSEN Slik så e-posten Leif Sirevåg mottok, ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway