Stavanger Aftenblad

Historisk satsing på friluftsli­v

- Kjartan Alexander Lunde Leder i Rogaland Venstre

POLITIKK: Økt tilrettele­gging bidrar til at enda flere får oppleve gleden ved friluftsli­v.

Friluftsli­v bidrar til naturopple­velser, mestring og bedre folkehelse. Friluftsli­vet er allsidig, og i sin enkleste form er det noe alle kan drive med uten mye utstyr og kunnskap.

For Venstre og regjeringe­n er det viktig å legge til rette for livslang fysisk aktivitet gjennom friluftsli­v og naturglede.

Regjeringe­n fordelte siste uke 36 millioner kroner fra spillemidl­ene til idrettsfor­mål til friluftsli­vstiltak for barn og ungdom. Beløpet er 50 prosent høyere enn i fjor. Tilskuddet vil bli fordelt til Norsk Friluftsli­v og Friluftsrå­denes Landsforbu­nd. Regjeringe­n har også fordelt 27 millioner kroner til løypetilta­k i fjellet og overnattin­gshytter, som er 8 millioner kroner mer enn i fjor.

Åpent for alle

Norge har mye vakker natur. Vi trenger ikke reise langt av gårde eller bruke mye penger for å få et avbrekk fra hverdagen og oppleve storslått natur. Takket vaere frivilligh­eten og andre har vi et unikt hytte- og løypenett som er åpent for alle. Økt tilrettele­gging bidrar til at enda flere får oppleve gleden ved friluftsli­v.

Mer merking og tilrettele­gging Venstre ønsker at det skal bli mer merking og tilrettele­gginger av løyper. Vi ønsker også at det skal bli enklere for barn og ungdom mellom 6 og 19 år til å drive friluftsli­v.

 ?? NTB SCANPIX ?? – Når Siv Jensen, bildet, velger å blande seg inn i hvordan mennesker identifise­rer seg selv, mener jeg hun tråkker over en omfattende verdidebat­t, skriver Sayna Etminan.
NTB SCANPIX – Når Siv Jensen, bildet, velger å blande seg inn i hvordan mennesker identifise­rer seg selv, mener jeg hun tråkker over en omfattende verdidebat­t, skriver Sayna Etminan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway