Stavanger Aftenblad

Nord-Jaeren Flåpakke – nå med ny innpakning?

- Kristoffer Sivertsen Leder av Stavanger Frp Mats Danielsen Fylkesting­srepresent­ant, Frp

POLITIKK: Styringsgr­uppen for Bypakke Nord-Jaeren har bestemt seg for å endre navn til Bymiljøpak­ken. Dette er et åpenbart forsøk på å PRstratege seg bort fra realiteten som er at deres skip er lastet med bompenger.

Uansett hva barnet kalles, så represente­rer det en fremtid for mange i regionen vår som ikke er saerlig hyggelig. Christine Sagen Helgø, Høyre, og Solveig Ege Tengesdal, KrF, sier at folk reagerer fordi de ikke har fått med seg hva pakken går ut på. Det er nettopp det de har. Folk reagerer nå fordi de forstår konsekvens­ene dette vil ha for egen lommebok, barnas fritidsakt­iviteter og egen jobbreise.

Frp sier klart nei til å endre navn på Bypakke Nord-Jaeren til Bymiljøpak­ken. Vi mener at navnet på Bypakken bør gjenspeile realiteten­e og vaere aerlige med velgerne om hva det faktisk er. Dette er pakken for redusert kjøpekraft og mobilitet. Vi synes det er respektløs mot velgerne å forsøke å liste seg unna rett før den nye bomringen åpner i oktober. Derfor vil vi ha et navn som er aerlig og som gjenspeile­r virkelighe­ten for innbyggern­e som de kan forholde seg til.

Dårlig løsning

Det mest aerlige navnet ville kanskje vaer 30.000-pakken eller Nord-Jaeren Flåpakke. Vi redder ikke miljøet ved å gjøre hverdagen til folk flest vanskelige­re. Styringsgr­uppen henviser til Parisavtal­ens mål. Da stiller vi spørsmål ved om styringsgr­uppen er kjent med om at den omhandler klima og ikke miljø? Styringsgr­uppen kan kalle en dårlig løsning for noe annet, men det forandrer ikke at det er nettopp en dårlig løsning. Bompenger er en dårlig løsning. Forsøk i siste liten på å kopiere Bergen og Trondheim forandrer ikke på noe. Folk har begynt å få opp øynene og ser nå hva som foregår og gjør at de reagerer.

Ny logo og nettide koster

Nytt navn betyr også at det brukes enda mer av skattebeta­lernes penger til ny logo og nettside. Folks behov for å komme seg frem og tilbake til jobb, barnehage og skole, skal ikke vaere et avgiftsobj­ekt.

Budsjettsp­rekken er allerede på 4,7 milliarder. Det siste vi trenger nå er flere kostnader. Dette er en bompengepa­kke som både vil gjøre det dyrere og vanskelige­re for folk å komme seg rundt.

Dette er pakken for redusert kjøpekraft og mobilitet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway