Stavanger Aftenblad

– Danskenes sjokkseier over Finland passet ikke oss i det hele tatt

-

Danmark slo til i sitt eget ishockey-VM og banket så langt ubeseirede Finland med 3-2 onsdag kveld. Dermed synes Norges vei mot kvartfinal­e mye vanskelige­re.

Finland har herjet med sine motstander­e, inkludert Norge, i VM så langt og sto med en målforskje­ll på 23-2.

Med seieren gikk Danmark opp i 5 poeng, mens Norge som møter Canada torsdag har 3 poeng og bare har Sør-Korea (0) bak seg.

– Danskene fulgte naermest vår kampplan og fikk finnene frustrerte. De spilte en solid kamp og scoret noen flotte mål. Imponerend­e spill og disiplin og god målvakt. Fredrik Andersen er jo en av NHLs beste målvakter, sa Petter Thoresen til NTB.

– Veien videre er blitt tøffere. Det passet ikke at danskene var gode og det får vi ikke gjort noe med, vi må bare tenke på at vi skal møte Canada i kveld og gjøre en god kamp vi, sa Thoresen etter torsdagens lette istrening..

Danmark møter Norge i dag. Da er det kun norsk seier som gjelder over danskene som kommer til kamp med ett døgn mer hvile enn nordmennen­e.

Norge må også slå Sør-Korea i sin siste kamp tirsdag. Danmark har igjen, foruten Norge, Sør-Korea og Latvia. Selv om danskene taper for Norge, men vinner sine to siste kamper er de trolig forbi Norge til slutt i kampen om en kvartfinal­eplass. Norge har også igjen et sterkt USA søndag. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway