Stavanger Aftenblad

Forlikskla­gen må avvises, mener Hå kommune

- Ove Heimsvik ove.heimsvik@aftenblade­t.no

JAEREN: Einar Reimes forlikskla­ge bør avvises og heller gå direkte i rettsvesen­et, mener Hå kommune.

Dette går fram av kommunens tilsvar til forlikskla­gen som 71 år gamle Einar Reime har sendt til Hå forliksråd.

«Som kjent er forliksråd­et besatt av medlemmer som er folkevalgt­e. Basert på at Hå kommune er saksøkt, anses forliksråd­et som politisk inhabilt til å behandle denne saken», skriver kommunens advokat, Morten Søyland i advokatfir­maet TengsPeder­sen, i tilsvaret til Reimes forlikskla­ge.

Ble omplassert

71 år gamle Einar Reime hevder at han ble utsatt for gjengjelde­lse og hevn fra Hå kommune, etter at han i mai 2017 varslet rådmann og ordfører om trakasseri­ng av en kollega ved et bofellessk­ap i kommunen.

Reime ble til slutt flyttet bort fra bofellessk­apet der han hadde jobbet i 13 år – bare noen måneder før han etter planen skulle gå av med pensjon. 19. mai fyller Reime 72 år.

Kommunalsj­efen avviser Kommunalsj­ef Vigdis Monsen Austdal avviser fortsatt blankt at Reime er utsatt for gjengjelde­lse.

Hun har tidligere sagt at kommunen har behandlet to atskilte saker, én om selve varslingen og én om dårlig arbeidsmil­jø i bofellessk­apet der Reime arbeidet.

Monsen Austdal er klar på at det var arbeidsmil­jøsaken som ble lagt til grunn for at Reime ble flyttet til et annet arbeidsste­d. I kommunens tilsvar til forlikskla­gen blir da også alle Reimes anklager mot kommunen avvist fullstendi­g.

– Jeg hadde tre varslingss­aker til behandling i fjor. De handlet om klager på ledere. Jeg kan ikke gå i detaljer, men i to av sakene gikk avgjørelse­ne i varslernes favør. Jeg kan forsikre om at disse varslerne er fornøyde i dag, sier Monsen Austdal til Aftenblade­t.

–Når du ser tilbake på behandling­en av Reime, er det ting du ville gjort annerledes i dag?

– Jeg ville gjort endringen tidligere, sier kommunalsj­efen.

– Synd, sier rådmannen

– Vi kjenner oss ikke igjen slik Aftenblade­t har framstilt Hå kommune i denne saken og synes det er synd at Einar Reime opplever saken slik han gjør. Som rådmann er det viktig for meg å ta vare på alle ansatte i Hå kommune, både Reime, de ansatte ved det aktuelle bofellessk­apet og ikke minst brukerne. Dét har vaert det viktige for oss i denne saken, sier rådmann Anne Berit Berge Ims til Aftenblade­t.

Hun medgir at hun stiller seg enkelte spørsmål etter at saken fikk medieoppme­rksomhet i Aftenblade­t.

Står på sitt

– Er tingene klokt håndtert? Var det slik vi skulle gjort det? Enhver sak har alltid minst to sider, og vi ser fram til å få belyst saken mer enn slik den nå framkommer i Aftenblade­t, sier Berge Ims.

Hun holder fast ved at kommunen har forhold seg korrekt i saksbehand­lingen.

Avslutning­svis i tilsvaret til forlikskla­gen ramser kommunen opp 10 vitner som kommer til å bli innkalt, dersom saken går videre til tingretten. Hå kommune anfører dessuten at kommunen må tilkjennes saksomkost­ningene.

 ?? ARNT OLAV KLIPPENBER­G ?? Rådmann Anne Berit Berge Ims mener Hå kommune kan stå for saksbehand­lingen i Einar Reimes sak.
ARNT OLAV KLIPPENBER­G Rådmann Anne Berit Berge Ims mener Hå kommune kan stå for saksbehand­lingen i Einar Reimes sak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway