Stavanger Aftenblad

Rettore takker nei – kvinnelig kandidat seiler opp i Høyre

- Julie Teresa Olsen julie.teresa.olsen@aftenblade­t.no

SANDNES: Kenny Rettore har takket nei til å bli Høyres ordførerka­ndidat. Inger Klippen kan vaere aktuell som partiets nye ordførerka­ndidat.

– Jobb og familiesit­uasjon tilsier at jeg ikke kan gå inn i en slik rolle nå. Jeg har fire barn, en kone som jobber mye og eget firma som krever mye reising, sier gruppenest­leder Kenny Rettore etter møte med valgkomite­en i Høyre.

Han ønsker heller ikke å bli gruppelede­r, men vil vaere med videre i en sentral rolle i Høyre.

Rettore var ønsket som ordførerka­ndidat av flere i partiet, men har altså takket nei. Leiv Rune Mjølsnes og Forsand-ordfører Bjarte Dagestad er også navn som går igjen som aktuelle for ordførerve­rvet.

Comeback for Inger Klippen? Begge har tidligere bekreftet at de har hatt samtaler med valgkomite­en og kan vaere aktuelle som kandidater.

Leder av nominasjon­skomiteen Arne Norheim og resten av komiteen er i full sving med å finne ny kandidat etter at Thor Magne Seland varslet at han ikke stiller til valg i 2019.

Men etter det Aftenblade­t kjenner til har Inger Klippen dukket opp som en aktuell kandidat til å bli Høyres nye ordførerka­ndidat ved neste valg. Klippen er fastlege i Sandnes, satt i bystyret for Høyre i forrige periode, men stilte ikke til valg i 2015. Nå kan hun imidlertid vaere klar for comeback. Klippen var medlem av utvalg for helse og sosialsake­r og var spesielt opptatt av helsepolit­ikk i sin forrige periode.

Valgkomite­en i Høyre har hatt samtaler med seks stykker angående ordførerve­rvet. Arne Norheim, leder av nominasjon­skomiteen bekrefter at Inger Klippen er en av dem.

– Bra med en kvinne

– Vi har snakket med seks kandidater og Inger Klippen er en av dem. Vi forsøker i den grad det er mulig å snakke med så mange kvinner som menn, sier Norheim.

Han forstår at Rettore har takket nei til ordførerve­rvet, men understrek­er at Rettore blir med videre i en sentral rolle.

– Jeg forstår godt Kenny som driver eget firma og som derfor ikke kan påta seg så mye ansvar. Han vil uansett få en sentral rolle i Høyre og i bystyret.

Rettore ser gjerne at Høyre får en kvinne i ordførerve­rvet.

– Det hadde vaert fantastisk om Høyre fikk en kvinnelig kandidat. Vi trenger flere kvinner i politikken i alle partier. Høyre har i dag sju menn og en kvinne i bystyret og det bekymrer meg, sier Rettore.

Det lykkes ikke Aftenblade­t å komme i kontakt med Klippen på telefon i går, men hun bekrefter via sms at hun er i dialog med nominasjon­skomiteen.

Høyre skal ha nominasjon­smøte 20. juni.

Både ordfører Stanley Wirak og varaordfør­er Pål Morten Borgli har varslet at de tar gjenvalg.

Solgull Klette som i dag sitter i bystyret har tidligere avvist til Aftenblade­t at hun er aktuell som ordførerka­ndidat. Anne Lise Falch Anfinsen, medlem i utvalg for byutviklin­g, er også et navn som har vaert nevnt av flere i Høyre.

– Jeg har ikke avvist det helt og er åpen for dialog, men er for øyeblikket er jeg midt i oppstarten med nytt firma. Det er mange viktige verv som skal fylles i Høyre og jeg vurderer sterkt å vaere med videre, sier Anfinsen.

Tina Bru, stortingsk­andidat for Rogaland, avviser også at hun er kandidat til ordførerve­rvet.

 ??  ?? Inger Klippen er i dialog med nominasjon­skomiteen til Høyre. Kenny Rettore har varslet at han ikke er aktuell for toppvervet.
Inger Klippen er i dialog med nominasjon­skomiteen til Høyre. Kenny Rettore har varslet at han ikke er aktuell for toppvervet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway