Stavanger Aftenblad

Vil lage snøscooter­løype i Sirdal

- Synne Borge Foss synne.borge.foss@aftenblade­t.no

SIRDAL: Sirdal snøscooter­klubb vil lage en løype for scooterkjø­rere mellom Tonstad og Ovedal. Den vil bli i underkant av tre mil. I dag arrangeres bakkeløp i Ålsheia.

– Det har vaert stor etterspørs­el etter en scooterløy­pe i Sirdal, og vi vil gjerne legge til rette for dette, sier leder i Sirdal snøscooter­klubb, Jon Uleberg.

Snøscooter­klubben har nå fått tillatelse til å lage løypen fra alle grunneiern­e, men venter ennå på svar fra kommunen.

– Alt tyder på at kommunen vil si ja og at dette går veien. Vi håper å åpne scooterløy­pen allerede denne vinteren, sier Uleberg.

Bedre med regulering

Uleberg mener Sirdal har mer enn nok plass, og at det er rom til både hyttefolk, skigåere og scooterkjø­rere.

– Slik det er nå kjører jo folk bare vilt med scooterne sine. Det vil vaere bedre for alle å lage en egen løype for kjøring av scooter, slik at vi får skilt de han.

Det å legge scooterkjø­ringen til et begrenset område vil gjøre at mange konflikter kan unngås, mener Uleberg.

– Det du regulerer selv kan du legge der du vil, og dermed finne et egna område. Skulle det by på problemer er det ikke verre enn å fjerne løypen

igjen, sier han.

fra

skigåerne, mener

Større plass Med tiden vil Sirdal forsøke å få flere og lengre løyper.

– Vi vil gjerne ha større område etter hvert. Hvis grunneiere i

Sirdal er positive og kan gi oss tillatelse til å lage løyper, vil vi gjerne høre fra dem, sier Uleberg.

Bakkeløp i Ålsheia

For å øke oppmerksom­heten omkring snøscooter­kjøring har klubben invitert til et bakkeløp i Ålsheia lørdag 12. mai. Arrangemen­tet er et samarbeid mellom Åseral snøscooter­klubb og Sirdal snøscooter­klubb. Sirdal er initiativt­akerne, mens Åseral har det juridiske ansvaret.

– Vi ser at det er stort engasjemen­t og miljø for dette, men i og med at det er første gang vi skal arrangere noe slikt i Sirdal, aner jeg ikke hvordan oppmøtet blir, sier medlem i Sirdal snøscooter­klubb, Mats Tjørhom.

Stiller du med registrert snøscooter med sikkerhets­snor og sertifikat, hjelm og brynje til deg selv, kan du vaere med og delta.

Tjørhom og resten av gjengen som er med å organisere, håper det kommer masse publikum som kan vaere med å heie.

– Vi krysser fingrene for at dette blir en suksess og at vi kan gjenta det neste år, sier Tjørhom.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway